Kā pagatavot bietes ātri un saglabāt uzturvielas

Daudzas saimnieces bietes gatavo ilgi, pat 1,5-2 stundas. Taču pastāv metode, kas ļauj ievērojami samazināt gatavošanas laiku un vienlaikus saglabāt visas sakņu dārzeņa vērtīgās vielas.

Ātrās bietes:

  1. Sagatavošana: Rūpīgi nomazgā bietes, nepalaid garām nevienu netīrumu. Nomizošana nav nepieciešama, jo tieši zem mizas koncentrējas visvairāk vitamīnu un minerālvielu.

  2. Blanšēšana: Ievieto bietes katlā un pilnībā pārlej ar verdošu ūdeni. Uzliec katlu uz uguns un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam ļauj bietēm blanšēties 30 minūtes.

  3. Temperatūras šoks: Pēc 30 minūtēm nolej karsto ūdeni un nekavējoties pārlej bietes ar aukstu ūdeni. Šī straujā temperatūras maiņa palīdzēs bietēm ātrāk pagatavoties un vienlaikus saglabāt to formu un krāsu.

  4. Atdziestēšana: Atstāj bietes aukstā ūdenī uz 10-15 minūtēm. Šajā laikā tās atdziests un kļūs gatavas lietošanai.

Lasi arī: Ja jūs esat dzimuši Mēness aptumsuma laikā, tad šis jums noteikti ir jāzin!

Piezīmes:

  • Šī metode ir ideāli piemērota vidēja izmēra bietēm. Ja bietes ir lielākas, blanšēšanas laiku var nedaudz pagarināt, līdz 40 minūtēm.
  • Blanšētos un atdzesētos bietes var uzglabāt ledusskapī vairākas dienas. Tās var izmantot salātiem, zupām, sautējumiem un citiem ēdieniem.
  • Blanšēšanas ūdeni var neizliet, bet gan izmantot kā bagātīgu mēslojumu citiem dārza augiem.

Priekšrocības:

  • Ātra pagatavošana – bietes ir gatavas 2-3 reizes ātrāk nekā parasti.
  • Saglabā uzturvielas – blanšēšana un straujā temperatūras maiņa palīdz saglabāt bietēs esošos vitamīnus, minerālvielas un antioksidantus.
  • Saglabā formu un krāsu – bietes nezaudē savu skaisto krāsu un formu.
  • Universāls pielietojums – blanšētas bietes var izmantot dažādos ēdienos.

Izmantojot šo metodi, Jūs varēsiet pagatavot gardas un veselīgas bietes īsā laikā un bez piepūles.

Leave a Comment