Kāpēc lapu salāti mēdz būt rūgti: atradām atbildi uz jautājumu, kas uztrauc daudzus dārzkopjus

Diez vai kāds no dārzu īpašniekiem vēlas tērēt savu laiku un pūles, lai audzētu dārzeņus, augļus vai zaļumus, kas galu galā izrādās neēdami.

Tāpēc dārzkopības eksperte Ivonna Huka sniedza atbildi uz jautājumu, kas uztrauc pilnīgi visus dārzkopjus: kāpēc lapu salāti dažkārt izaug rūgti?

Lapu salātu rūgtuma cēloņi

Pirmkārt, ir vērts atgādināt, ka salāti pieder pie augu grupas, kas ir izturīgi pret aukstumu, tāpēc pie augstām gaisa temperatūrām tie var kļūt rūgti.

Nepatīkamas rūgtas garšas parādīšanos ietekmē ne tikai temperatūra, bet arī gaismas daudzums, kas krīt uz salātiem.

Ja jūsu zemes gabals atrodas vietā, kur ir daudz saules gaismas, kad salāti sāk aktīvi augt, nodrošiniet tiem patvērumu.

Lasi vēl: Nekad tā nedariet: vizāžiste nosauca biežāk pieļautās grima kļūdas, kuras izdara katra sieviete

Šim nolūkam noderēs zema blīvuma segmateriāls.

Samazinātas UV gaismas rezultātā salāti vairs nebūs stresa stāvoklī, kas nozīmē, ka rūgtums, kas ir reakcija uz stresa situāciju, izzudīs.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

Kā redzams, lai salāti, kurus tik labprāt baudām jau pavasarī un vasaras sākumā, nebūtu rūgti, tiem vienkārši jānodrošina ēna un aizsardzība no tiešiem saules stariem!

Leave a Comment