Diez vai kāds no dārzu īpašniekiem vēlas tērēt savu laiku un pūles, lai audzētu dārzeņus, augļus vai zaļumus, kas galu galā izrādās neēdami.
Tāpēc dārzkopības eksperte Ivonna Huka sniedza atbildi uz jautājumu, kas uztrauc pilnīgi visus dārzkopjus: kāpēc lapu salāti dažkārt izaug rūgti?
Lapu salātu rūgtuma cēloņi
Pirmkārt, ir vērts atgādināt, ka salāti pieder pie augu grupas, kas ir izturīgi pret aukstumu, tāpēc pie augstām gaisa temperatūrām tie var kļūt rūgti.
Nepatīkamas rūgtas garšas parādīšanos ietekmē ne tikai temperatūra, bet arī gaismas daudzums, kas krīt uz salātiem.
Ja jūsu zemes gabals atrodas vietā, kur ir daudz saules gaismas, kad salāti sāk aktīvi augt, nodrošiniet tiem patvērumu.
Lasi vēl: Nekad tā nedariet: vizāžiste nosauca biežāk pieļautās grima kļūdas, kuras izdara katra sieviete
Šim nolūkam noderēs zema blīvuma segmateriāls.
Samazinātas UV gaismas rezultātā salāti vairs nebūs stresa stāvoklī, kas nozīmē, ka rūgtums, kas ir reakcija uz stresa situāciju, izzudīs.
Kā redzams, lai salāti, kurus tik labprāt baudām jau pavasarī un vasaras sākumā, nebūtu rūgti, tiem vienkārši jānodrošina ēna un aizsardzība no tiešiem saules stariem!