Kā pareizi lietot dažādus šķidrumus, lai vieglāk notievētu

Piens

Daudzi ārsti nerekomendē pieaugušajiem uzturā lietot pilnpienu. Ja Jums ir pretēji uzskati, tad tik un tā iesakām iegrožot piena lietošanas daudzumu. Piens palēnina vielmaiņas procesus.

Tēja

Zaļā, baltā un zālīšu tēja labvēlīgi ietekmē liekā svara izmaiņas, bet no melnās tējas figūrai nav nekāda labuma. Tēju drīkst dzert neierobežotos daudzumos, taču jāatceras, ka obligāti bez cukura.

Lasi arī: RTU izstrādāts prototips roņu atbaidīšanai no zvejas rīkiem

Alkohols

Dzērieni, kuru sastāvā ir alkohols, ir kalorijām pārbagāti, taču tie ir figūrai viskaitīgākie, jo dehidratē organismu. Ja ievērojat diētu, drīkstat pa retam izdzert 2 – 3 sausā vīna glāzes, kas atšķaidīts ar nelielu ūdens daudzumu.

Dzeramie jogurti

To sastāvā ir ļoti daudz cukura, aromatizētāji un konservanti. Tiem, kam ļoti garšo dzeramie jogurti, ieteicams tos mājās gatavot pašiem.

Enerģijas dzērieni

Neskaitot to, ka enerģijas dzērienu sastāvā ir ļoti liels daudzums cukura, tas nesniedz organismam enerģiju, bet gan paņem to no organismā jau esošājām rezervēm. Pēc tam, kad enerģijas dzēriena ietekme ir beigusies, iestājas nogurums, vājums, aizkaitināmība, bezmiegs. Tas viss nelabvēlīgi ietekmē auguma aprises un pilnībā izsit no līdzsvara organisma funkcijas.

Lasi arī: Žurnāliste Inga Spriņģe skaidro, kāpēc ar steigu Latvijā vajadzīga izglītības reforma; Šobrīd mazās skolas “ražo” nākamos strādniekus Īrijai, Vācijai un Zviedrijai

Pakās nopērkamās sulas

Tajās ir ļoti daudz konservantu, kas neitralizē svaigi spiestās sulas labvēlīgās īpašības. Uz iepakojuma norādītais sastāvs arī ir maldinošs, jo nav zināma augļu kvalitāte, no kuriem tika taisīta šī sula.

Jebkuras diētas ietvaros noteikti ļoti svarīgi ir dienā izdzert ļoti daudz škidruma – vēlams līdz diviem litriem. Ieteicams savā ēdienkartē iekļaut produktus, kas veicina vielmaiņu.

Esiet skaisti un veseli!

Avots:

COMMENTS

Leave a Comment