Kā saprast, ka ir pienācis laiks novākt bietes

Lai biešu raža nezustu, tā jānovāc laicīgi. Daudzi dārznieki nesteidzas to darīt un “marinē” bietes dārzā, naivi ticot, ka augs vēl augs. Lai gan pārāk vēlu biešu novākšana draud, ka šī delikātā kultūra sāks pūt tieši dobē. Iemesls tam var būt gan biežas lietusgāzes, gan aukstums.

No otras puses, arī bietes nevajadzētu novākt pārāk agri. Galu galā tieši to attīstības pēdējā fāzē sakņaugi iegūst visnepieciešamākos mikro un makroelementus.

Tāpēc, ja laiks ir silts un sauss, tad labāk novākt pēc iespējas vēlāk. It īpaši, ja runa ir par vēlu nogatavojušām šķirnēm. Un šodien mēs jums pateiksim, kā nekļūdīties un izvēlēties īsto brīdi biešu novākšanai.

Lasi arī: Zvaigžņu ekspertu padomi, kā mainīt savu likteni atbilstoši savai Zvaigžņu zīmei

Lasi arī: Kāds tuvākās nākotnes zīlēšanas veids ir vislabākais katram Zvaigžņu zīmes pārstāvim

Biešu novākšana

Pirmkārt, mēs atzīmējam, ka biešu nogatavošanās laiks ir atkarīgs no šķirnes. Tādējādi agrīnās šķirnes nogatavojas 50–80 dienās, un tās novāc jūlijā vai augusta sākumā. Vidussezonas šķirnes, kuras tiek uzskatītas par populārākām, nogatavojas 80–110 dienās. Un vēlu nogatavojušās, nogatavojas 110 līdz 135 dienu laikā. Vispārīgais noteikums ir tāds, ka visas bietes ir jānovāc pirms pirmajām salnām.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment