Kā slikti ieradumi ietekmē jūsu veselību

Slikti ieradumi var būt, kādas Sli**bas vai neirozes simptomi. Bet lielākoties, tie kaitina citus cilvēkus.

Pirkstu krakšķināšana

Tas ne tikai kaitina jūsu draugus un kolēģus – tam var būt sliktas sekas. Fakts ir tāds, ka locītavu dobumā ir viela ar nosaukumu sinoviālais šķidrums, tie veic eļļošanas funkciju. Skaņa, ko jūsu pirksti izstaro krakšķināšanas laikā, parādās, kad tajā šķidrumā rodas nelieli burbuļi.

Lasīt arī: Japānas simtgadnieku recepte pret jebkādiem stresiem

Ja jūs visu laiku tā darīsiet, tad vairāku gadu laikā, jūs, iespējams, kļūsiet par pietūkušu roku īpašnieku. Un arī jūsu tvēriens kļūs vājāks.

Bet ir arī labas ziņas: tas, ka pirkstu krakšķināšana palielina artrīta risku, tas nav taisnība.

Nagu graušana

Tas var sabojāt jūsu zobus, kā arī ādu ap nagu gultni. Un tas ir vieglākais veids, kā noķert infekciju vai saaukstēšanos, jo daudzas baktērijas un mikrobi dzīvo uz cilvēka plaukstas, nograužot nagus, jūs nekavējoties pārvietojat kaitēkļus no pirkstiem uz muti.

Nemaz nerunājot par to, ka šis ieradums norāda uz to, ka persona ir stresa stāvoklī. Varbūt jums vajadzētu runāt ar ārstu vai izmēģināt relaksācijas un meditācijas vingrinājumus.

Patstāvīgs miega trūkums

Miega trūkums ir iemesls, ka smadzenes atrodas nepārtrauktā nogurumā (ja cilvēkam nav laika, lai atpūstos), cilvēkiem ir grūtāk mācīties un atcerēties.

Lasīt arī: Medus cepumi

Nemaz nerunājot par to, ka, ja jūs regulāri nesaņemat pietiekami daudz miega, tad jūs pārvēršaties par dienas zombiju. Ko pavada augsts As**sspiediens, sirds Sli**bas, diabēts un depresija.

Dariet visu iespējamo, lai nodrošinātu, ka jūsu ķermenis saņem 7-8 stundas garu miegu.

Apspīlēti džinsi

Apspīlēti džinsi joprojām ir modē. Bet, ja jūs tos katru dienu valkājat, nervu gali noteikti neizteiks pateicību par to. Tāpat kā dzimumorgāni.

Neirologi saka, ka apstiepti džinsi traucē As**srites darbību, tas noved pie apakšstilbu nejutības un parestētiskās neiralģijas parādīšanās.

Skaļas austiņas

Lai būtu drošībā, mēģiniet turēt skaļumu austiņās ne lielāku par 75 decibeliem (apmēram tik daudz izdod putekļu sūcējs, un normāla saruna ir aptuveni 60 decibeli). Un lietojiet austiņas, pāris stundas dienā – ne vairāk. Pretējā gadījumā šī atkarība noteikti ietekmēs vecumdienās.

Lasīt arī: Aizcietējuma iemesli ziemā

Cilvēki zaudē savu dzirdi gadu gaitā, un, ja joprojām tiek lietots nemainīgai skaļai mūzikas klausīšana, tas, kas notiek pusei cilvēku vecumā virs 75 gadiem, ir daļējs vai pilnīgs dzirdes zudums.

Elektriskais sērfings pirms miega

Zilā gaisma, ko izdala elektroniskie sīkrīki, piemēram, mobilie telefoni, planšetdatori un TV, var diezgan sabojāt jūsu miegu. Vairāki neatkarīgi pētījumi rāda, ka šāda atkarība kā “e-sērfošana” gultā var būt saistīta ar vēzi (īpaši krūts vēzi un prostatas vēzi), diabētu, aptaukošanos un sirds slimībām.

Sīkrīku gaisma aizrauj un pielīdzina jautrajam noskaņojumam. Ja vēlaties uz nakti kaut ko izlasīt, atveriet grāmatu. Lasiet pie nakts lampas gaismas, un pašai guļamistabai ir jābūt tumšai un iepriekš izvēdinātai.

Ātra ēdiena apēšana

Bieži vien tas ir jūsu liekā svara iemesls. Vai esat pārsteigts? Patiesībā, nav pārsteigums: fakts, ka ātra pārtikas aprīšana, nedod signālu par piesātinājumu, kas galu galā liek jums vēlaties ēst atkal un atkal.

Lasīt arī: Pamosties skaists: ārsti iesaka, kā sagatavoties miegam

Ja jūs palēnināt tempu, sakošļājat lēni un mazos gabaliņos, jūs sajutīsiet daudz ātrāk sāta sajūtu, jums ir pietiekami daudz, lai ēstu pusi no ēdiena, salīdzinot ar to pašu diētu. Un tas drīz ietekmēs jūsu jostasvietu. Par labu!

Daudz dzerat

Runa, protams, nav par vienkāršu ūdeni (ko, cerams, vajag dzert divus litrus dienā), bet gan par alkoholiskajiem dzērieniem. Vīrieši, kuri dzer vairāk nekā 10 devas nedēļā (ņemot vērā alu) un sievietes, kuras nedēļā pārsniedz 6 devas, visticamāk cieš no nieru un aknu slimībām, gremošanas un sirdsdarbības traucējumiem.

Skaidrības labad: viena deva ir 100 ml sausa vīna, 30 ml degvīna vai alus krūze.

 

Avots: mir-press.com

Gunta Graudiņa

Leave a Comment