Kā tikt vaļā no meža skudrām: 3 veidi, kā mājās no tām atbrīvoties

Kā tikt vaļā no meža skudrām: Līdzekļi cīņā pret skudrām jūsu mājās

Ja jums ir iespēja uz trīs dienām pamest savu māju, tad specializētie ķīmiskie līdzekļi jums nekādu kaitējumu neradīs. Taču, ja jums galīgi nav kurp doties, tad šo ķīmisko preparātu izmantošana var nopietni kaitēt jūsu un jūsu ģimenes Vese***ai.

1) Pievilināšana ar borskābi – viens no visu laiku iedarbīgākajiem līdzekļiem. Sajauciet vienas novārītas olas dzeltenumu kopā ar kaut ko saldu – derēs medus, cukurs vai ievārījums. Iegūtajā maisījumā lieciet klāt borskābi, izveidojiet no masas nelielas bumbiņas un uzlieciet tās pa virsu skudru aliņām. Jau tuvāko 24 stundu laikā pamanīsiet, ka skudras sāk lēnām masveidā izmirt. Ja šīs bumbiņas tiks atstātas vismaz uz mēnesi, no skudrām nebūs vairs ne miņas. Līdzeklis ir labs arī tādēļ, ka skudras iznēsā to pa visām aliņām, tādējādi nogalinot daudzas citas skudras, kas ir pa ceļam – tajā skaitā arī mātīti.

Kā tikt vaļā no meža skudrām

2) Kā tikt vaļā no meža skudrām: Ķiploki

Vēl viens ļoti iedarbīgs līdzeklis cīņā pret skudrām. Ja jums netraucē ķiploku aromāts, ieziediet ar to visas grīdas līstes, flīzes vai bruģa maliņas pie mājas ieejas.

Lasi vēl: Dažādas idejas dārzam (11. daļa)

3) Līmlentes lamatas strādā vienmēr.

Pielīmējiet abpusējo līmlenti vienas A4 formāta lapas lielumā, bet pa vidu uzlieciet kaut ko saldu. Diemžēl šādā veidā izdosies iznīcināt tikai nelielu daļu kaitēkļu.

Pat tad, kad ir izdevies apstādināt nelūgtos viesus jūsu mājā, iesakām neatslābināties, jo skudras var uzrasties atkal. Būs jāievēro profilakses normas.

средство от муравьев

1) Nekad neatstājiet ēdienu vietās, kur tas var būt viegli pieejams skudrām. Vienmēr savāciet visas drupačas un nomazgājiet galda virsmas, arī miskasti vajadzētu iznest daudz biežāk.

2) Laiku pa laikam veiciet mitro uzkopšanu, izmantojot amonjaku. Uz 10 litriem ūdens būs nepieciešama viena tējkarote amonjaka.

3) Aizsargājiet savas ventilācijas atveres – pa to perimetru izklājiet abpusējo līmlenti.

Izrādās, ka ar nelielas piepūles palīdzību iespējams pilnībā atbrīvoties no skudrām.

Avots: takprosto.cc

Leave a Comment