Kad sākas 2019. gada Ķīniešu Jaunais gads

Ķīniešiem Jaunais gads ir ne tikai brīvdiena. Šī iemesla dēļ viņi svin to divas nedēļas. Pasaulē Ķīnas Jaunais gads kļūst aizvien populārāks, tāpēc būs noderīgi uzzināt, kad šī svinēšana sākas.

Dzeltenās cūkas 2019. gads nesākas 1. janvārī, kā tas parasti liekas mums un Rietumos. Saskaņā ar austrumu horoskopu Jaunā gada simbols stājas spēkā vienmēr dažādos laikos. Lai uzzinātu, kādā dienā ķīnieši svinēs Jauno gadu, jums būs nepieciešams mēness kalendārs.

Ķīniešu Jaunā 2019. gada datums

Lai uzzinātu, kādā dienā un kādā laikā ķīnieši svin Jauno gadu, ko sauc arī par Pavasara brīvdienu, jums būs jāzina, kad otrais Jaunais Mēness ir pēc ziemas saulgriežiem. Šoreiz tas būs  5. februārī. Tikai šajā laikā Dzeltenais suns dos vietu Zemes cūkai.

Lasi arī: 2019. gada horoskops no astroloģes Andželas Perlas – pārmaiņu gads, daudziem būs iespēja atbrīvoties no problēmām un iegūt mieru!

Dzīvnieku talismani ir tikai divpadsmit, un elementi ir pieci. Katrs elements ir aktīvs divus gadus, kas nozīmē, ka nākamo reizi Zemes Cūka būs patrons tikai 2079. gadā.

Saskaņā ar prognozēm, nākamais 2019. gads būs gads, kad attīstīsies sliktie ieradumi. Tas attiecas ne tikai uz smēķēšanu un alkoholismu, bet arī uz alkatību, skaudību un mazkustību. Visi cilvēku problēmu cēloņi var likt par sevi manīt.

Bet 2019. gadā būs pozitīvi aspekti. Piemēram, šogad būs vieglāk atrast dvēseles draugu, jaunu darbu, iegūt pašapziņu. No 5. februāra sāksies jauna katras personas pasaules un personiskās vēstures lapa. Zemes cūka palīdzēs mums iegūt gudrību, ja mēs izturēsimies uzmanīgi pret vājumu un baudīsim dzīvi bez kārdinājuma.

Kā svinēt ķīniešu Jauno gadu

Mums tas ir papildu iemesls pavadīt laiku neparastā vidē, bet Ķīnā tas ir lielākais brīvdienu laiks. Līdz 5. februārim šīs valsts iedzīvotāji cenšas sagatavot savas mājas Jaunajam gadam, likvidējot un novedot visu kārtībā visur. Ir vērts atzīmēt, ka šīs brīvdienas ir ļoti svarīgas Dienvidkorejas, Makao, Singapūras un Taivānas iedzīvotājiem.

Lasi arī: Kā katras Zodiaka zīmes pārstāvis raksta vēstuli Ziemassvētku vecītim

Pietiekams skaits budistu dzīvo visā Pasaulē, tādēļ dažos mūsu valsts reģionos austrumu tradīcijas nozīmē daudz vairāk, nekā tikai cieņu austrumu kultūrai. Daudzi Pasaules iedzīvotāji pavasara svētkos rotā māju ar sarkanām lentēm un laternām. Uguņošana ir tradīcija, kas arī nāk no Ķīnas. Austrumos cilvēki tic, ka skaļi trokšņi attur ļaunos garus. Jūs varat arī veikt līdzīgu brīvdienu rituālu, lai aizsargātu māju no negatīvām būtnēm.

Ķīnieši ļoti nopietni svin Jauno gadu, jo svētki jau ir 4000 gadus veci, un tie nemaina savus noteikumus un tradīcijas. Līdz 5. februārim lielākā daļa ķīniešu, kas dzīvo un strādā citās valstīs, atgriežas mājās, lai pavadītu laiku kopā ar saviem radiniekiem. Pats Jaungada vakars ir ļoti līdzīgs mūsu – ikviens sazinās un ir priecīgi, bet pēc tam nāk vēl divas nedēļas svētku, kam kulminācijas beigās ir Laternu festivāls 19. februārī. Šajā dienā ir vairāki svarīgi noteikumi: jūs nevarat mazgāt matus, ņemt un aizdot naudu, veikt tīrīšanu.

Avots: dailyhoro

Leave a Comment