Nosaukts vienīgais iemesls, kāpēc jūsu orhidejas nezied atkārtoti

Augi ir pazīstami ar krāsainiem dekoratīviem ziediem, kas izkārtoti simetriski. Taču dažkārt, tos iegādājoties, ziedēšanu tā arī nav iespējams sagaidīt.

Lielākā daļa cilvēku pērk jau ziedošas orhidejas, tāpēc ir grūti zināt, ko darīt ar augu, kad tas ir beidzis ziedēt.

Kanādas dārzkopības eksperts Frenkijs Flovers, pazīstams arī kā Frenkijs Ferragins, dalījās īsā aprakstā par to, kā panākt, lai orhidejas atkal uzziedētu.

Dārzkopības eksperts sacīja, ka, lai orhidejas atkal uzziedētu, dārzkopjiem ir jāizlemj, vai pilnībā noņemt orhidejas kātu, nogriežot to līdz pamatnei, vai nogriezt līdz mezglam. Lai to izdarītu, ejiet lejup pa auga stublāju un meklējiet mezglu. Mezgli ir stublāja izvirzītie “izciļņi”. Vienkārši nogrieziet nedaudz virs mezgla, lai veicinātu papildu augšanu un stimulētu ziedēšanu.

Paies vairāki mēneši, līdz augs izveidos jaunu ziedu dzinumu. Pēc vīrieša domām, augam ir nepieciešams nedaudz stresa un tas jānovieto telpā, kur naktī ir vēsāka temperatūra.

Lasi vēl: Kosmisko enerģiju atbrīvošana: kas stiprina un izsmeļ katru zodiaka zīmi

Galvenais orhideju noteikums

Lielākā daļa orhideju viegli uzziedēs no jauna, taču Frenkijs sacīja, ka dārzniekiem jāatceras viens noteikums.

Galvenais iemesls, kāpēc cilvēki nekad nevar panākt, lai orhidejas ziedētu, ir tas, ka viņi vienkārši dod tām pārāk daudz ūdens, pārāk daudz mēslojuma un pārāk daudz aprūpes.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 53%

0%

“Samaziniet ūdens daudzumu, samaziniet mēslojuma daudzumu, naktīs novietojiet augu vēsākā vietā, un tas veicinās jaunu ziedēšanu,” secināja eksperts.

 

Leave a Comment