Kādas briesmas slēpj sīpols – jāuzmanās vairāk, nekā tev varētu šķist!

Sīpolu ēd visi un bieži. Bet izrādās, ka sīpols var sevī slēpt briesmas, bet par to gandrīz nekad neviens nerunā. Vai jūs zināt, ka sīpola ēšana, kas ir tīrīts kaut vai pirms dienas, ir ļoti kaitīga organismam? Ko tas viss nozīmē?

Sīpols tāpat kā ķiploks ir spēcīgs antibakteriāls un pretvīrusu līdzeklis. Bet ne vienmēr. Reizēm tie darbojas kā vīrusu un baktēriju magnēts. Ja šo augli atstāsiet notīrītu kaut uz vienu nakti, tas piesaistīs visas baktērijas apkārtējā vidē – pat, ja tas atrodas ledusskapī!

Apēst to nākamajā dienā nozīmē vienlaicīgi aprīt visas šīs baktērijas. Bet tas var izraisīt kunģa saindēšanos vai arī gremošanas problēmas. Labāk nelietot sīpolu ne kafejnīcās, ne restorānos, kur to tīra un sagriež laicīgi, jo tas var stāvēt sagriezts un atvērts vismaz pāris dienas.

Lasi vēl: Vienmēr novērtēts sīpols – atceramies, kur tas noder un kā glabāt

Atcerieties, ka ir bīstami ēst sīpolu, kuru notīrījāt un sagriezāt vakar. Tas kļūst ļoti toksisks. Baktērijas, kas atrodas uz sīpola, var izraisīt dažādas infekcijas kuņģī pārlieku lielas žults izdalīšanās un gremošana saindēšanās dēļ.

Padalies ar draugiem!!!

Avots:

COMMENTS

Leave a Comment