Kādas garšvielas tu izvēlētos sviestmaizei ar mēsliem? Jautājumi dzīves mērķu saskatīšanai

Kāpēc es dzīvoju? Vai man ir mērķis? Lielākā daļa no mums nezina atbildi. Pat pēc skolas beigšanas. Pat iekārtojušies darbā. Pat naudu pelnot. Kā saprast, ko darīt ar savu dzīvi? Atbild koučs Marks Mansons.

“Laikā no 18 līdz 25 gadiem es mainīju savus karjeras plānus biežāk nekā apakšveļu. Pat tad, kad man jau bija savs bizness, es līdz 28 gadu vecumam nevarēju precīzi saprast, ko gribu no dzīves. Iespējams, ka jums ir līdzīgi,” raksta savā blogā Marks Mansons – rakstnieks, uzņēmējs un koučs, kurš palīdz cilvēkiem izprast viņu vēlmes, emocijas un attiecības. “Neticēsiet, bet es bieži vien saņemu vēstules no četrdesmit vai piecdesmit gadus veciem lasītājiem, kuri joprojām nezina, ko viņi šajā dzīvē vēlas.”

Lasi arī: Sieviešu horoskops 2018. gada jūlijam – sievietēm šis mēnesis sniegs harmoniju

Daļēji problēmas būtība slēpjas pašā dzīves jēdziena koncepcijā. Mūsu pārliecībā, ka mēs visi esam dzimuši ar kādu augstāku mērķi, kurš noteikti jāatrod. Vai vēlaties patiesību? Mēs visi uz šīs planētas dzīvojam noteiktu laika sprīdi. Visu šo laiku mēs esam ar kaut ko aizņemti – ar kaut ko svarīgu vai nebūtisku. Svarīgais dod mūsu dzīvei jēgu un laimes sajūtu, bet nebūtiskais vienkārši nogalina laiku.

Tātad jautājums “Ko man darīt ar savu dzīvi?” vai “Kāda ir manas eksistences jēga?” faktiski nozīmē “Ar ko tādu svarīgu es varētu aizpildīt savu laiku?”

Ar ko aizpildīt savu laiku?

Ar tādu jautājumu ir vieglāk tikt galā, nekā ar jautājumiem par “dzīves jēgu”. Kāda jēga domāt par likteņa kosmisko nozīmi, visu dienu sēžot dīvānā un ēdot čipsus? Daudz labāk ir mēģināt uzzināt, kas jums šķiet svarīgs.

Lasītāji man bieži jautā, kāda ir viņu misija. Bet es nevaru atbildēt uz šo jautājumu. Man nav ne jausmas. Varbūt kāds ada, bet cits filmē porno savā pagrabā. Kas es tāds esmu, lai varētu teikt, kas kuram ir svarīgi? Tomēr, pēc dažu pētījumu veikšanas, esmu sastādījis vairāku jautājumu sarakstu, kas palīdzēs noskaidrot, kas jums personīgi ir svarīgi, un var piešķirt jēgu jūsu dzīvei. Šos jautājumus nevar uzskatīt par izsmeļošiem. Godīgi sakot, tie var šķist smieklīgi. Bet es to darīju apzināti, jo dzīves jēgas atrašana ir interesanta un aizraujoša nodarbe, nevis smags slogs.

Šķir nākošo lapu, lai izlasītu dzīves jautājumus!

Leave a Comment