Kādēļ tev uz sava sliekšņa būtu jāizber sāls?

Un šeit nav nekādas runas par māņticību.

Iespējams, ka jums tas liksies dīvaini, bet sāls jau izsenis ir tikusi lietota kā tīrīšanas līdzeklis. Sāls ir lielisks līdzeklis dezinfekcijai un dažādu priekšmetu tīrīšanai, tai nav toksiska efekta.

Turklāt sāls ir ļoti lēta, tāpēc nav nekāda iemesla to neizmantot. Jo daudzi veikalos nopērkamie tīrīšanas līdzekļi ir ne tikai dārgi, bet arī kaitīgi Vese***ai, jo satur kaitīgās ķīmiskās vielas.

Aizsardzība pret skudrām

Ja jūs vēlaties atbrīvoties no skudrām uz logiem, durvīm vai skapīšos, tad apkaisiet šīs vietas ar sāli. Tas arī samazinās mitruma līmeni mājā.

Vara, misiņa un sudraba pulēšana

Šie metāli izbal, ja tos netīra. Un šeit jums atkal noderēs sāls. Samaisiet sāli ar ābolu etiķi un noberziet šos metāliskos priekšmetus, līdz tie spīd. Šis dabīgais līdzeklis iztīrīs visus traipus un netīruma pēdas.

Noteku tīrīšana

Izšķīdiniet nedaudz sāls karstā ūdenī un ar šo maisījumu iztīrīet vannasistabu un virtuves izlietņu notekas. Sāls izšķīdinās tauku atliekas, kas aizsērē caurules un nepatīkami smird.

Logu mazgāšana mājās un automašīnā

Izšķīdiniet 2 ēdamkarotes sāls 3,5 litros silta ūdens. Ar šo maisījumu var tīrīt logus, kā arī iztīrīt noturīgus netīrumus. Bet pats galvenais – tīrības efekts saglabājas vēl ilgi pēc tīrīšanas.

Ādas atjaunināšana

Samaisiet sāli ar lavandas ēterisko eļļu vai olīveļļu. Uzsmērējiet šo maisījumu uz ķermeņa. Pāris minūtes pagaidiet, pēc tam nomazgājiet ar siltu ūdeni. Sāls nodrošina ātri un efektīvu pīlingu. Turklāt āda iegūst jaunu un veselīgu izskatu.

Zobusāpju ārstēšana

Ja jūs nomoka zobusāpes vai arī čūlas mutē, tad jums palīdzēs sāls. Vienkārši izšķīdiniet nedaudz sāls siltā ūdenī. Pārliecinieties, ka sāls ir pilnībā izšķīdusi. Ar šo maisījumu izskalojiet muti. Rezultāts nebūs ilgi jāgaida.

Lasi vēl: Kā zobu pastu lieto tu? Patiesībā tas daudz ko var pastāstīt par tevi

Zobu balināšana un mutes dobuma kopšana

Lai pagatavotu balinošu maisījumu, vienādās proporcijās samaisiet sodu un sāli. Šo maisījumu izmantojiet jebkurā laikā. Jūsu zobi atgūs savu dabīgo spīdumu.

Mazgāšanas rezultātu uzlabošana

Lai pasargātu apģērbu no saraušanās, pievienojiet veļasmašīnai nedaudz sāls. Tas ir īpaši noderīgi, ja jūs apģērbu žāvējiet saulē.

Aizkaru un paklāju krāsu atjaunošana

Ja jūs gribat atgriezt aizkariem un paklājiem sākotnējās krāsas, tad jums būs nepieciešams sāls šķīdums. Tas dāvās tiem jaunu izskatu jau pēc pirmās apstrādes. Ievietojiet lupatu koncentrētā sāls šķīdumā. Pēc kāda laika izņemiet to un nomazgājiet ar to paklājus un aizkarus.

Padalieties ar šo noderīgo informāciju ar draugiem un tuviniekiem!

Avots: fromlife.net

Leave a Comment