Kādi cilvēki darāmo parasti atliek uz vēlāku laiku

Kalgari universitātes Cilvēku resursu un organizatoriskās dinamikas katedras docents Pīrss Stīls šai tēmai veltījis atsevišķu grāmatu, un tajā piedāvā paša izstrādātu vienādojumu, kas izskaidrojot to, kāpēc lielākā daļa cilvēku savus darbus mēdz atlikt uz vēlāku laiku, raksta žurnāls “Planētas Noslēpumi”.

Formula ir šāda: U = EV/ID.
U šeit ir vēlme paveikt darbu; E – sekmīga iznākuma sagaidīšanas pakāpe; V – rezultāta vērtība; I – darba paveikšanas steidzamības pakāpe; D – individuālais jūtīgums un aiztures.

Tādējādi Stīls faktiski apgāž apgalvojumu par to, ka nesteidzīgi cilvēki ir vai nu pedanti, vai sliņķi. Viņš uzskata, ka nesteidzīgi cilvēki, kuri, starp citu, ir vismaz piektā daļa no visiem planētas iedzīvotājiem, vienkārši ir izklaidīgāki par citiem, un sava impulsivitātes trūkuma dēļ viņi bieži vien vienkārši aizmirst par svarīgām lietām vai arī viņu uzmanību pārlieku novērš citas nodarbes. Taču, kā uzskata Stīls, viņi nav līdzīgi slinkiem cilvēkiem un nemēģina vispār atbrīvoties no saviem darbiem, vienkārši allaž vispirms ķeras pie tā darba, kura rezultāts būs tūlīt pat acīmredzams.

 

Avots: 

aLA

COMMENTS

  • <cite class="fn">Bare Egil Band</cite>

    Jā, tieši tā arī ir! Kāds atvieglojums, beidzot es un vismaz miljards citu tādu pašu līdzcilvēku varēs justies mazliet mazāk vainīgi, kārtējo reizi tikai pašā vakarā atcerēdamies to ļoti svarīgo un steidzamo lietu 🙂

Leave a Comment