Kaimiņš pastāstīja par šo triku kā glābt augus no miltrasas un kaitēkļiem un palielināt ražu. Izmēģināju un tas tiešām palīdz.

Izrādās, jods glābj ne tikai nobrāztos ceļgalus, bet arī ražu no kaitēkļiem! Tas spēj glābt augus no vēlīnās puves un miltrasas, aizsargāt pret sakņu un augļu puvi, barot stādus un palielināt ražu…

Jods augiem

Jodam ir liela nozīme augu dzīvē, to fizioloģisko procesu normālā norisē. Tas piedalās atsevišķu aminoskābju un olbaltumvielu sintēzē (iekļautas to sastāvā), ir dabisks antiseptisks līdzeklis, piedalās elpošanā, fotosintēzē un slāpekļa metabolismā.

Šis mikroelements ir aktīvs pret lielāko daļu sēnīšu, vīrusu un baktēriju – tas ir īpaši efektīvs cīņā pret vēlo puvi, dažādām puvēm un miltrasu. Jods ir nepieciešams arī augiem normālai attīstībai, pumpuru veidošanās un augļu veidošanās procesam.

Lasi arī: No sīpoliem raudāt ir noderīgi, bet ne tad, kad sīpoli sabojājas dobēs

Lasi arī: Numeroloģiskā prognoze nedēļai no 2023. gada 10. līdz 16. jūlijam: neļaujieties slinkumam, tad fortuna jums smaidīs!

Joda trūkums augos var izraisīt to izturības pret dažādām slimībām samazināšanos. Joda deficīta cēlonis var būt nepietiekams šī elementa saturs augsnē (jo īpaši tas attiecas uz kūdras un podzolveida augsnēm, vieglām smilšmāla augsnēm, kā arī substrātiem ar organisko vielu deficītu).

Pārmērīgi skābās augsnes ir jodam nelabvēlīgas – tajās jods acumirklī nonāk zemākajos slāņos, kļūstot augiem nepieejamas. Lielākā daļa dabiskā joda atrodas auglīgās melnzemes augsnēs, zemienēs un īpaši piekrastes zonās.

Vizuāli noteikt šī mikroelementa trūkumu augos ir diezgan grūti, jo tā trūkuma pazīmes ir diezgan nosacītas un dažas sakrīt ar dažādu slimību, kaitēkļu un augu sasalšanas pazīmēm.

Tāpēc iesakām veikt vismaz profilaktisko augu barošanu ar jodu – tas noderēs jebkurā vasarnīcā un noteikti nekaitēs augiem.

Stādu mēslošana ar joda šķīdumu

Stādu laistīšana ar jodu palīdz tiem augt ātrāk un draudzīgāk, kā arī paātrina augšanu. Agrīnās attīstības stadijās šī mikroelementa izmantošana ir galvenais, lai veidotos augsta izturība pret nelabvēlīgiem vides faktoriem un dažādām slimībām.

Turpinājums nākošajā lapā…

COMMENTS

Leave a Comment