“Kaitīgo” pārtikas produktu veselīgās īpašības

Speķis 

Tam piemīt liels daudzums holesterīna, tas nozīmē, ka tā lietošanu vajag ierobežot. Tāpat to nedrīkst iekļaut diētas sarakstā tiem cilvēkiem, kam ir aknu un žultspūšļa Sli**bas. 

Toties speķis satur vielas, kas labvēlīgi iedarbojas uz sirds muskuļu darbību un pastiprina As**svadu tonusu. 

Tāpat tas satur arī mikroelementu selēnu, kas uzlabo imūnās sistēmas darbību un palielina organisma aizsargfunkcijas. 

Ir zināms, ka speķis samazina alkohola uzsūkšanās procesu, tas nozīmē, novērš ātrās apreibināšanās iespēju. 

Lai šis produkts sniegtu labumu, to vajag ēst minimālā daudzumā. Ieteicams to ēst ne vairāk kā 20-30 g. dienā. 

Sāls

Kā zināms, sāls galvenā loma – regulēt ūdens balansu mūsu organismā. Kā arī atbrīvot no liekās skābes no nierēm un galvas smadzeņu šūnām, un tas ir ļoti svarīgi, lai šie orgāni normāli strādātu. 

Ne visi zin, ka sāls palīdz emocionālo traucējumu brīžos, tas atbrīvo no stresiem un depresijām. 

Tāpat tā ir nepieciešam, lai pastiprinātu muskuļu tonusu. Kā arī – tā regulē As**sspiedienu un nomierina paātrināto sirdsdarbību. Un šeit, kā parasti, ir svarīgs vien daudzums. Ja jūsu uzturā būs pārāk daudz sāls, tad tas, otrādāk, novedīs pie paaugstināta As**sspiediena. 

Sāls tiek uzskatīta par dabisku miega izraisītāju. Pirms Jūs, dodieties gulēt, izdzeriet vienu glāzi ūdens un uz mēles uzlieciet pāris sāls kristāliņus. Taču bez ūdens viņus likt nevar, nekāda labuma nebūs! 

Tāpat sāls regulē cukura daudzumu asinīs, tādā veidā brīdina par diabēta parādīšanos. Vēl tā attīra plaušas un bronhus no gļotām un mitruma. 

Avots: myjane.ru 

 

Leave a Comment