Kāpēc atkarība no citu viedokļa atņem veiksmi

Noteikti esat daudzkārt dzirdējuši padomu, ka ne vienmēr varat paļauties uz kāda cita viedokli. Tā ir taisnība, taču šoreiz mēs izskaidrosim, kāpēc atkarība no citu viedokļiem var būt ārkārtīgi bīstama.

Ja vēlaties sasniegt laimi, jums būs jāattīsta labi ieradumi. Diemžēl tie var būt bezjēdzīgi, ja jūs nedzīvojat savu dzīvi, bet darāt to, ko citi jums liek.

Cilvēkiem ne vienmēr ir taisnība

Uzklausot kāda cita viedokli, jāatceras, ka šī ir rulete. Cilvēkam nevar būt taisnība 100% gadījumu. Ja tavam labākajam draugam vai radinieka padomniekam bija taisnība 100 reizes no 100, tad iespējams, ka viņš kļūdīsies 101.reizi.

Jūs zaudējat vēlmi domāt

Ja jūs visu laiku klausīsiet citu cilvēku padomus, jūsu vēlme un spēja domāt atrofēsies. Jo biežāk neapdomīgi sekosim citu cilvēku padomiem un ieteikumiem, jo ​​sliktāk mums būs turpmāk. Cilvēks, kuram ir ieradums sekot cita viedoklim, zaudē pārliecību par sevi, kā arī zaudē ticību, ka viņš pats var pārvaldīt savu dzīvi. Tas ir ārkārtīgi bīstami.

Jūs zaudējat atbildības sajūtu

Ir ļoti viegli un vienkārši novelt atbildību par kļūdām tiem, kuru padomus mēs saņēmām. Ja jums ir vēlme atrast kādu, kas vainojams tajā, ka jums dzīvē kaut kas neveicas, tad nekādā gadījumā nesekojiet viņa padomam. Tas atņems jums draugus. Lielākā daļa bezatbildīgo cilvēku tieši tā arī dara — nogaida, līdz saņems kādu ieteikumu, un tad dara, kā liek, nedomājot par sekām. Centieties vienmēr darīt tā, kā uzskatāt par pareizu, ņemot vērā citu viedokli, bet nepārvēršot šo viedokli galīgajā patiesībā.

Lasi arī: Kāpēc “laika izšķērdētāji” ir bīstami enerģijai un panākumiem un kā ar tiem cīnīties?

Jūs esat nožēlas pilns

Jūs paklausījāt draugu, pārtraucot attiecības ar otro pusi, bet pēc tam to nožēlojāt. Uzklausījāt savus vecākus un izvēlējāties nepareizo universitāti, kuru gribēja – viņi ielika savu dzīvi pa citu ceļu. Šajā visā ir viens mazs mierinājums. Liktenis tik un tā centīsies likt tev kļūt par to, ko vēlējies vai par ko tev ir lemts kļūt. Vienkārši ceļā uz savu sapni jums būs daudz grūtāk atrast to, kas palīdzēs gūt panākumus. Nerīkojies tā, kā tev liek – ne apzināti, spontāni un akli. Jūs varat nožēlot savus lēmumus, tāpēc labāk kļūdīties pašam, lai vēlāk nepārmestu sevi stulbumā un tuvredzībā.

Jūs zaudējat ticību sev

Pieņemot kāda cita viedokli kā patiesību, jūs neizbēgami zaudēsiet ticību sev. Mēs runājam par tām situācijām, kad cilvēki sāk jūs kritizēt. Ikviens, kuram kāda cita viedoklis ir augstāks par viņu pašu, var nonākt ārkārtīgi nepatīkamā situācijā, kad citu cilvēku nepatīkamie vārdi ļoti sāpīgi aizskar viņa lepnumu. Atcerieties, ka cilvēki bieži pieļauj kļūdas, jo viņi jūs nepazīst un nevar nostādīt sevi jūsu vietā. Ja kāds tev saka, ka esi neveiksminieks vai neesi pelnījis laimi, tev trūkst skaistuma vai inteliģences, tas ir tikai viņa subjektīvais viedoklis. Tas noved pie tā, ka jūs zaudējat ticību sev, un jūsu pašcieņa krīt uz leju, tieši uz leju.

Ja vēlaties vienreiz un uz visiem laikiem mainīt savu dzīvi uz labo pusi, tad vispirms jums būs jāmaina apkārtējā pasaule. Speciālisti iesaka vienmēr atcerēties, cik bīstamas ir šaubas. Neļaujiet citiem cilvēkiem un savām bailēm vadīt jūsu dzīvi.

Leave a Comment