Kāpēc “laika izšķērdētāji” ir bīstami enerģijai un panākumiem un kā ar tiem cīnīties?

Laika izšķērdētāji ir darbi, ieradumi un darbības, kas tev nedod vispār nekādu labumu, bet prasa daudz laika un pūļu. Ir pienācis laiks sākt ar viņiem cīnīties, lai palielinātu savu efektivitāti.

Kas ir “laika kavētāji”

Visbiežāk tās ir dažas šobrīd nevajadzīgas lietas, kas novērš uzmanību no darba procesa: zvani, sociālie tīkli, lietotnes ar spēlēm un randiņiem utt.

Ir arī daži mazāk acīmredzami enerģijas un laika aizplūšanas avoti. Tajos ietilpst, piemēram, nelūgti viesi, obsesīvi cilvēki. Galvenais ieradums, kas mums atņem spēkus, ir nespēja atteikties. Daudzi cilvēki nespēj pateikt nē, tāpēc viņi izpilda citu lūgumus, aizmirstot par savām lietām un tērējot dārgo enerģiju un laiku kaut kam, kas viņus netuvina panākumiem.

Uz laika kavēkļiem var attiecināt arī nepārvaramas varas apstākļus. Nereti mūsu dzīvē notiek kas negaidīts un neplānots, kura dēļ esam spiesti tērēt enerģiju tam, kas nebija plānots.

Kāpēc tas viss ir bīstami?

Papildus laika un pūļu zaudēšanai tas mums atņem panākumus. Daudzi cilvēki varētu būt daudz bagātāki un produktīvāki, ja viņiem būtu mazāk šādu bezjēdzīgu darbu un rūpju. Visi vilcinās, bet visi to dara dažādās pakāpēs. Daži cilvēki sociālo tīklu pārbaudei atvēl divas minūtes, bet citi atvēl pusstundu.

Lasi arī: Nedēļas zvaigžņu prognoze no 2023. gada 6. februāra līdz 12. februārim

Pēc tam, kad saproti, ka esi velti tērējis laiku, nāk negatīvisma un īgnuma sajūta. Ja jūs bieži uztraucaties par saviem sliktajiem ieradumiem un kaitīgām bezjēdzīgām darbībām, tad jums ir jāsāk mainīt savu dzīvi.

Kā tikt galā ar “laika tērētājiem”

Atstājiet laiku force majeure gadījumiem. Protams, nevar paredzēt tādu problēmu parādīšanos, kuras jārisina tieši šeit un tagad. No otras puses, jūs varat tam atvēlēt laiku. Plānojot lietas dienai vai nedēļai, vienmēr mēģiniet ņemt vērā iespēju, ka nāksies strādāt vēlu vai kavēties steidzamu sadzīves problēmu dēļ.

Nedariet divas vai vairākas lietas vienlaikus. Tas atņem spēkus, bet tajā pašā laikā manāmi samazinās uzdevumu izpildes efektivitāte. Nav jāsteidzas. Esiet konsekventi.

Atstājiet laiku atlikšanai. Šeit ir daži dīvaini padomi. Lai nenovilcinātu, sociālo tīklu apskati un komunikāciju padariet par atsevišķu gadījumu grupu. Tas patiešām palīdz, jo jums nav nepieciešams daudz laika, lai to izdarītu, taču jūs precīzi zināt, kad tas jādara.

Tāpat eksperti iesaka palielināt savu produktivitāti. Lai to izdarītu, ir svarīgi ievērot pareizu dienas režīmu un  ēst pareizi. Ja darbu veiksi pēc iespējas efektīvāk un ātrāk, varēsi vairāk laika atstāt saviem mīļajiem.

COMMENTS

Leave a Comment