Kāpēc citronu ietīt avīzē un olas turēt saldētavā: 7 pārsteidzoši triki katrai dienai

Kāpēc iemest foliju graudaugos

Katrs no mums droši vien ir saskāries ar problēmu, kas saistīta ar graudaugos vai miltu produktos esošajiem kukaiņiem. Šāda situācija var radīt ne tikai nepatīkamas sajūtas, bet arī izraisīt produkta zudumu. Tomēr šai problēmai ir vienkāršs un efektīvs risinājums – folijas bumbiņas. Pietiek tikai pievienot dažas bumbiņas graudaugu iepakojumam.

Folijas bumbiņas ir drošs un videi draudzīgs veids, kā aizturēt kaitēkļus. Tāpēc, lai saglabātu savu pārtiku un izvairītos no nepatikšanām, noteikti izmantojiet šo vienkāršo mājsaimniecības triku.

Kā ātri un viegli nomizot tomātus

Lai noņemtu miziņu no tomāta, vienkārši sadedziniet to uz degļa. Šis vienkāršais mājsaimniecības triks ļauj ātri un bez piepūles atbrīvot tomātu no mizas, padarot to gatavu izmantošanai dažādos ēdienos. Lai to izdarītu, vienkārši uzkarsējiet degli, novietojiet uz tā tomātu un apcepiet to no visām pusēm, līdz uz mizas parādās mazi burbuļi. Pēc tam tomātu uz brīdi atstāj, lai tas atdzistu un miza viegli atdalītos no mīkstuma.

Pēc tam mizu var noņemt ar nazi vai vienkārši ar rokām. Šādā veidā var ātri un viegli pagatavot ēdienus, kuriem nepieciešami mizoti tomāti, vienlaikus saglabājot visas to derīgās īpašības.

Kāpēc citrons ir jāiesaiņo avīzē

Viens no veidiem, kā ilgstoši saglabāt citronus svaigus un aromātiskus, ir uzglabāt tos avīzē. Bieži vien citroni sadalās un zaudē savas īpašības augsta mitruma un saskares ar gaisu dēļ.

Tomēr, ietinot katru citronu atsevišķā avīzes lappusē, tie saglabāsies svaigi. Avīzes lapas absorbē mitrumu un novērš kontaktu ar gaisu, kas neļauj citroniem sabojāties. Turklāt avīze citroniem piešķir arī svaigu aromātu.

Olu uzglabāšana saldētavā

Ja esat saskāries ar uzdevumu atdalīt olu baltumus un dzeltenumus, palīdzēs šis mājsaimniecības triks. Vienkārši sasaldējiet olas pirms to atvēršanas. Kad olas ir sasaldētas, jūs varat viegli salauzt trauslo baltumu struktūru un bez grūtībām atdalīt tos no dzeltenuma.

Šis triks var būt īpaši noderīgs, gatavojot sarežģītus ēdienus, kuros nepieciešams atdalīt baltumus un dzeltenumus.

 

Leave a Comment