Kāpēc dilles pāraug un pārvēršas par maziem, dzelteniem lietussargiem: kā to novērst?

 

Foto – Pexels

Dilles, kas pāraug un kļūst par nelieliem lietussargiem, savā dārzā pavisam noteikti ir piedzīvojis katrs dārza saimnieks. Bet, kā izrādās, situāciju var viegli labot un panākt, lai garšaugi būtu sulīgi un pareizajā izmērā līdz pat rudenim.

Patiesībā diļļu audzēšana ir vienkārša. Tomēr daudzi dārzkopji sastopas ar dažādām problēmām, kad sāk to darīt. Un viena no visbiežāk sastopamajām ķibelēm ir tieši šī – dilles ātri kļūst pārāk lielas un pārvēršas par nelieliem lietussargiem. Esat ar šo sastapies, vai ne? Un tajās reizēs šķiet, ka pilnīgi nekas “nedarbojas” un dilles to vien vēlas, kā jūsu dārzā pārvērsties par nelieliem, zaļi dzeltenīgiem lietussargiem.

Izpildi šo testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 52%

0%

Protams, daudzi teiks – arī šī zaļumu daļa ir nepieciešama un ļoti labi kalpo konservēšanai vai arī, gatavojot mazsālītos gurķīšus – jā, tas ir tiesa.

Foto – Pexels

Tomēr vasarā cilvēkiem vairāk gribas plūkt no dobes mazas, stingras un sulīgas dillītes, nevis lielus, pāraugušus lietussargus. Mazas un stingras dillītes pārkaisa vārītiem kartupelīšiem, kas pārlieti ar sēņu mērcīti. Garšīgi! Bet, ja dilles pāraug un kļūst par lietussargiem, garšaugam mazinās arī fantastiskais aromāts. Tāpēc ir visai loģiski, ka šo “problēmu” vajadzētu novērst.

Kā izrādās, ir viens triks, kas šo problēmu var viegli atrisināt!

Un, lūk, kā to dara!

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment