Kāpēc mājoklī ir nepatīkams puvuma aromāts: tautas līdzekļi, kas glābs situāciju

Diezgan daudz cilvēku nezina, ko darīt, ja mājoklī rodas nepatīkama smaka. Vispirms ir jānoskaidro, kur ir smakas avots.

Lai tiktu galā ar šo uzdevumu, protams, ideālā gadījumā vispirms ir jāzina, kur meklēt problēmu.

Kā izrādās, eksperti jau ir snieguši atbildi uz šo jautājumu – visbiežāk smaka parādās tāpēc, ka mājoklī nonāk smakas no kanalizācijas sistēmas. Šāda smaka nedaudz atgādina sapuvušas gaļas smaku. Īpaši spēcīgi var sākt smirdēt, kad cilvēki ilgstoši neizmanto izlietni vai tualeti.

Smarža telpā – problēmas cēloņi

Nepatīkamais aromāts var rasties tāpēc, ka dažās caurulēs ir pazudis tā sauktais ūdens korķis, jo šķidrums ilgstoši nav ticis izlaists. Piemēram, puvuma smaka var rasties no izlietnes sifona – ūdens iztvaiko, un smaka no kanalizācijas nokļūst mājoklī.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 52%

0%

Ja smaka parādās pastāvīgi, problēma var būt cita – piemēram, sifons ir nepareizi uzstādīts. Puvuma smaka mājoklī var iesūkties arī caur plaisām un mikroplaisām caurulēs vai nehermētiski noslēgtām gofrētās caurules savienojumiem ar centrālo kanalizācijas stāvvadu.

Lasi vēl: Atcerieties šo padomu, kad gatavojaties barot ķiplokus: galviņas būs dūres lieluma

Telpā jūtama sapuvuša smaka – citi iemesli

Nepatīkama smaka mājoklī var būt saistīta ar to, ka sifona apakšā ir uzkrājušies tauki vai netīrumi. Ar šādu problēmu jūs varat tikt galā pats – atskrūvējiet cauruli un iztīriet sifonu no netīrumiem. Lai izvairītos no problēmām, profilaksei labāk izmantot ķīmiju kanalizācijas tīrīšanai.

Par to, kā novērst nepatīkamo smaku mājoklī, lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment