Kāpēc mēs turpinām pieņemt lēmumus, kas nav mūsu labā?

Mūsu dvēsele ir tikpat liela un mistiskā kā pats Visums, tāpēc ir ļoti grūti noteikt iekšējo cīņu katrā no mums.

Psihologiem un psihiatriem ir savi jēdzieni un veidi, kā izskaidrot dažus negatīvus iekšējā konflikta izpausmes, bieži vien garīgās Sli**bas formas. Tomēr viņi joprojām nespēj noteikt cilvēka dvēseles precīzo dabu un patieso avotu, kas piespiež mūs panākt kompromisu.

Lasi arī: Mēs dzimstam 7 reizes dzīvē. Uzzini, kurā dzimšanas stadijā tu esi

Šajā rakstā mēs centīsimies aplūkot pāris koncepcijas, lai mēģinātu atbildēt, kāpēc mēs atkal un atkal atkārtojam tās pašas kļūdas, kāpēc mēs kompromitējam sevi un kāpēc mēs visvairāk baidāmies no mūsu iekšējā sevis?

Iespējams, mēs sākam ar vecāko interpretāciju, Freidu un Jungu. Šie divi, protams, ir mūsdienu psiholoģijas un psihoanalīzes senči.

Saskaņā ar Freidu, katrs cilvēks ir pastāvīga cīņa, lai mēģina rast līdzsvaru starp Es (viena daļa no mūsu zemapziņas, iekāre, nepieciešamība, kaislība, dzīvnieku), Ego (mūsu apziņa, kā mēs redzam un uztveram pasauli, mūsu patieso sevi) un superego (otra daļa mūsu zemapziņu, viss, ko mēs zinām, visa uzvedība, domāšana un pat jūtas, ir “mentors” mūsu ego).

Ja mums patiešām ir šīs sastāvdaļas, ir pilnīgi dabiski, ka pastāv iekšējs konflikts. Kad mēs esam jauni, mēs varam ne tik daudz, lai izmantotu jaudīgo superego, tāpēc mēs raudam, pieņemam neracionālus lēmumus, baidāmies no pasakainām radībām, un tā tālāk. Kad mēs augam, superego un ego tiek papildināts, bet, centienos atrast līdzsvaru starp trim daļām, mūsu psihe ļoti nopūlas.

Tāpēc, kā jau jūs secinājāt, mēs atkārtojam atkārtotas kļūdas, lai arī mēs pilnībā apzināmies, ka mums tas nav jādara.

Lasi arī: 7 pazīmes, ka jūs esat spēcīga un izsmalcināta personība

No otras puses, Karls Jungs paskaidro, ka mums visiem ir atšķirīgas lomas dažādu sociālo grupu priekšā. Pēc viņa teiktā, visu, ko mēs darām mūsu dzīvē, mainām maskas, pielāgojoties mūsu videi un kļūstot par labāko grupas daļu.

Masku maiņa notiek kopā ar izmaiņām dzīvē vai sociālajos modeļos. Ļoti bieži šie “modeļi” var būt destruktīvi vai vienkārši slikti daudzu cilvēku iekšējam sev.

Izturība un sacelšanās pret sabiedrību vai pat pret sevi, apzināti vai nē, izpaužas tādās pašās kļūdās, kādas mēs atkal un atkal darām.

Protams, mūsdienu filozofija piedāvā diezgan pragmatisku skaidrojumu. Viss, kas mums jādara, lai pārtrauktu mūsu kļūdas, ir patiesi atpazīt sevi un mainīties. Pirmais un vissvarīgākais solis ir redzēt patiesību, kā tas ir, un pieņemt sevi kā jūs.

Lasi arī: Šīs astoņas zīmes visvairāk ietekmēs Marsa atpakaļgaitas kustība

Jūsu problēmu slēpšana nepalīdzēs. Viss, kas jums jādara, ir jāpretojas jūsu iekšējam sev un jāpaaugstina vibrācijas. Esiet pozitīvs, pārliecināts un garīgi spēcīgs, un jūs nedarīsiet to, kas jums kaitē.

Otrais solis ir PIEDOT SEV. Jūs vienkārši nevarat mainīties uz labo pusi, ja jūs paliekat piesaistīti pagātnei vai arī turpināt domāt par savām iepriekšējām neveiksmēm.

Pēdējais solis ir izpratne. Pēc tam, kad jūs izpildiet šos trīs soļus, jūs neapzināti iegūsiet pietiekami daudz spēku un pārliecību, lai pārvietotos uz “pareizā ceļa”, un novērstu visus negatīvos šķēršļus, kas kavē jūs, meklējot personīgo gandarījumu un progresu.

Avots

Leave a Comment