Kāpēc nevajadzētu gulēt ar galvu vai kājām pret logu, un pie kā tas var novest

Un otrkārt, gulēt ar galvu pret logu ir pilnīgi neracionāli. Vēsturnieki apgalvo, ka cilvēki mēdza gulēt divas reizes dienā, naktīs nedaudz, jo tumsā vienkārši nebija ko darīt. Un pa dienu, kad saule bija zenītā un dienas karstuma dēļ, nebija kā strādāt. Tāpēc parastam strādniekam nebija jēgas guļot pakļaut seju dedzinošajiem saules stariem. Jūs joprojām to nevarat saukt par atvaļinājumu, un brīvā laika tērēšana bija vienkārši nepieņemama.

Citas pazīmes un uzskati par miegu

Kurā virzienā gulēt ar galvu: uz ziemeļiem vai dienvidiem

Dažas kultūras uzskata, ka gulēšana ar galvu uz ziemeļiem kaitē jūsu Vese***ai. Tas ir saistīts ar Zemes magnētiskajiem laukiem. Indijas Vastu sistēma un Ķīnas Fen Shui saka, ka galvai jābūt vērstai uz dienvidiem, lai nodrošinātu labāku miegu, savukārt ziemeļi var radīt problēmas ar cirkulāciju un veselību.

Lasi arī: Naudas un karjeras horoskops nedēļai no 2024. gada 22. līdz 28. aprīlim: drīz pienāks gals melnajai līnijai!

Guļ zem spoguļa

Arī gulēšana zem spoguļa vai spoguļa priekšā tiek uzskatīta par nevēlamu. Tiek uzskatīts, ka spoguļi ne tikai atspoguļo redzamos attēlus, bet var arī dubultot enerģiju, tostarp negatīvo enerģiju. Tas var izraisīt nemierīgu miegu un pat murgus, īpaši, ja spogulis atspoguļo cilvēku miega laikā.

Gulēt uz cieta spilvena

Pastāv uzskats, ka gulēšana uz pārāk cieta spilvena vai vispār bez spilvena var izraisīt kakla un muguras problēmas. Tāpat tiek uzskatīts, ka spilvenam jābūt pietiekami mīkstam, lai miega laikā nodrošinātu pareizu galvas un kakla novietojumu, saglabājot veselību un nodrošinot labu atpūtu.

Gulēt ar atvērtām kājām

Gulēšana ar atvērtām kājām (bez segas) tiek uzskatīta par aicinājumu gariem un spokiem. Tas var būt saistīts ar neaizsargātības sajūtu, ko cilvēks izjūt, guļot atstājot nesegtas ķermeņa daļas.

Guļ ar aizvērtām durvīm

Gulēt ar aizvērtām istabas durvīm ieteicams ne tikai drošības apsvērumu dēļ (piemēram, ugunsgrēka gadījumā), bet arī, lai radītu mierīgāku un aizsargātāku vidi. Atvērtas durvis var būt trauksmes un diskomforta avots, kā arī ļauj iekļūt nevēlamām enerģijām.

Kā redzat, katra no šīm zīmēm sniedzas senos laikos un atspoguļo dziļas kultūras attieksmes, kas saistītas ar miegu un telpu, kurā mēs guļam. Ir svarīgi saprast, ka daudzas no šīm zīmēm joprojām ir daļa no tautas tradīcijām un tām nav zinātniska pamata, taču tās turpina ietekmēt daudzu cilvēku dzīvi visā pasaulē.

Leave a Comment