Kāpēc nevajadzētu gulēt ar galvu vai kājām pret logu, un pie kā tas var novest

Kurš veids, kā gulēt ar galvu, ir pareizs? Gulēšana ar kājām, kas vērsta pret logu vai durvīm, ir tēma, ko ieskauj daudzas tautas māņticības un uzskati. No vienas puses, šķiet, ka tā ir tikai mēbeļu izkārtojuma telpā iezīme, no otras puses, gadsimtiem seno tradīciju un uzskatu noslāņojums piešķir šai darbībai īpašu nozīmi.

No pirmā acu uzmetiena šķietami vieglprātīgas tēmas saknes meklējamas tālu vēsturē, kad īstā vieta gulēšanai padarīja jūsu atpūtu drošāku. Un zemāk mēs jums noteikti pateiksim, kāpēc.

Laika gaitā, kā tas visbiežāk notiek, vecās aizmirstās prakses kļūst pieņemtas un kļūst par pamatnoteikumiem. Kāpēc to darīt? Dievs zina, bet vecos laikos visi tā darīja. Tas būtībā arī viss. Gandrīz katrā senajā sakāmvārdā ir arī kāds patiesības grauds, tikai jāpavada nedaudz laika, lai tajā atrastu tieši šo graudu.

Kurā veidā gulēt 

Gulēt ar kājām pret logu

Tiek uzskatīts, ka gulēt ar kājām pret logu nav laba ideja. Šī pārliecība ir balstīta uz to, ka logs ir simboliska atvērums, kas savieno iekšējo telpu ar ārpasauli. Pēc tautas uzskatiem, pa logu var iekļūt ne tikai svaigs gaiss un gaisma, bet arī dažādas enerģijas, arī negatīvās. Kad cilvēks guļ, viņa enerģijas barjera ir visneaizsargātākā, un pēdu vēršana pret logu var veicināt dzīvības spēka “noplūdi”. Tas var novest pie sliktas Vese***as, noguruma un enerģijas trūkuma no rīta.

Kurā veidā gulēt ar galvu

Daudzās kultūrās gulēšana ar kājām pavērsta pret durvīm arī tiek uzskatīta par sliktu veiksmi. Šī pozīcija ir saistīta ar veidu, kā tiek iznests mirušais – pēdas pa priekšu. Šī poza miega laikā var simbolizēt Nā*es vai lielu nelaimju tuvošanos. Pieņemot māņticību, praktiskais aspekts ir tāds, ka durvis ir vieta, pa kuru telpā var iekļūt troksnis, gaisma un caurvēja, kas var arī traucēt miegu.

Lasi arī: Pāvela Globas horoskops nedēļai no 2024. gada 22. līdz 28. aprīlim: izvēlieties savas prioritātes uzmanīgi, lai nezaudētu spēkus!

Tajā pašā laikā, ja pievēršamies loģikai un veselajam saprātam, var atcerēties, ka, pirmkārt, cilvēkiem kādreiz bija lielas problēmas ar apkuri. Un, kā jūs zināt, jūsu kājām vienmēr jābūt siltām. No kā mēs izdarām loģisku secinājumu, kas cilvēkiem bija jāpamana: biežāk slimo tie, kuru kājas ir aukstā gaisa plūsmas virzienā no loga vai durvju ailas. Un kādreiz Sli**bas nepārgāja dažu dienu laikā, pat visizplatītākā saaukstēšanās varēja pārvērsties par īstu problēmu. Tāpēc toreiz šis jautājums tika izskatīts ļoti rūpīgi.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment