Kāpēc pieredzējuši dārznieki vienmēr sēj bietes pirms ziemas un kā to pareizi darīt

Rudens sējas priekšrocības un trūkumi

Priekšrocības ir daudzas un nenoliedzamas. Kā jau teicām, šī ir iespēja iegūt agru ražu. Tas ietaupa laiku jau tā saspringtajā pavasara sezonā. Turklāt, izmantojot šo metodi, jūs varat iegūt bagātīgu un veselīgu ražu. Galu galā stādi vieglāk izturēs pavasara aukstumu. Šādi augi labi augs pat zemā temperatūrā. Tas attiecas uz vēsu pavasari. Tas ir arī lielisks veids, kā izlietot sēklas, kurām šogad tuvojas derīguma termiņš.

Priekšrocības ir nepārprotamas, taču jāmin arī trūkumi. Piemēram, atbildīgi jāpieiet ne tikai biešu šķirnes izvēlei, bet arī rūpīgi jāizvēlas vieta sēšanai. Tāpat vienmēr jāņem vērā iespēja, ka agri stādi nepārdzīvos ļoti aukstu pavasari. Protams, ir vairāk priekšrocību. Tomēr izvēle ir jūsu.

Biešu sēšana pirms ziemas

Mēs jau teicām, ka jums rūpīgi jāsagatavojas rudens sējai. Ne visas biešu šķirnes tam ir piemērotas. Jāizvēlas īpašas aukstumizturīgas, piemēram, Podzimaya A474 un Cold-proof 19. Šīs agri nogatavojušās bietes noteikti iepriecinās ar izcilu ražu. Šai audzēšanai ir piemērotas arī šādas šķirnes: Egyptian Flat, Generalskaya, Mulatto-Shokoladka, Znatnaya Khozyayka.

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze 2023. gada oktobrim: lai gūtu panākumus, būs japielieto visas savas spējas!

Lasi arī: Šodien es jums parādīšu, kāpēc es pārgriezu tualetes papīra rulli uz pusēm, jūs darīsiet to pašu

Mēs esam izlēmuši par šķirnēm. Tagad jums jāizvēlas stādīšanas laiks. Rudenī darbojas vienkāršs noteikums: jo vēlāk, jo labāk. Bet negaidiet līdz pēdējai minūtei. Vērojiet laikapstākļus. Sēšana jāveic temperatūrā, kas nav zemāka par -5 grādiem. Tas ir aptuveni oktobra beigās vai novembra sākumā.

Un pēdējā lieta ir kompetenta sēšanas vietas izvēle. Vieta jāizvēlas tā, lai pavasarī neapplūstu un ziemā nebūtu pārāk daudz sniega. Bietes mīl gaismu un gaisu. Ideāla atrašanās vieta uz neliela kalna. Tāpat neaizmirstiet pirms sēšanas uzklāt mēslojumu. Piemēram, komposts vai humuss.

Rudens sējai paredzētās sēklas nevar diedzēt vai mērcēt. Sēklai jābūt sausai. Tāpēc sēklu sagatavošana nav nepieciešama. Jūs varat izvēlēties tikai lielākās sēklas. Principā tas ir viss, kas jāņem vērā, sējot. Stādiet sēklas zemē un pārklājiet ar augsni. Noteikti pārklājiet kultūras ar mulču uz augšu. Varat pievienot papildu zāģu skaidas vai lapas.

Pateicoties šai vienkāršajai sēšanas metodei, jūs varat iegūt izcilus stādus un agru biešu ražu. Neaizmirstiet pirms ziemas iestādīt arī sīpolus un ķiplokus. Es ceru, ka jums viss izdosies. Mēģināsiet iesēt bietes ziemai?

Leave a Comment