Kāpēc no uztura ir vēlams izslēgt maizi

Aiz ieraduma vai no lielas mīlestības daudzi no mums ēd maizi ar gandrīz visu: zupu ar maizi, omleti ar maizi, sviestmaizi ar kuplu desas gabalu un biezu klaipa šķēli, vēl vairāk – makaronus! Sātīga un lēta maize ir pārtikas produkts, uz kura izaugusi ne viena vien paaudze. Bet ir arī tādi, kas ar savu piemēru pierāda: daudz labāk dzīvot bez maizes.

Āda uzlabojas, svars samazinās, parādās enerģija… Vai šeit viss ir taisnība? Es sāku nopietni interesēties par šo jautājumu un nolēmu jums pastāstīt, kā atteikšanās no maizes (bet ne viss!) var ietekmēt jūsu veselību un izskatu.

Maizes kaitējums

Uztura speciālistiem un gastroenterologiem nav pretenziju pret maizi, kas gatavota no pilngraudu, auzu, rudzu vai kliju miltiem – ēd, cik garšo! Bet no kviešu miltiem gatavota baltmaize ir pavisam cits stāsts. Pēc ekspertu domām, baltmaize no augstākās kvalitātes miltiem, kas ražota, izmantojot modernās tehnoloģijas, nodara daudz vairāk ļauna nekā laba. Mūsu redaktori stingri iesaka atteikties no baltmaizes, un lūk, kāpēc.

IEMESLI ATTEIKTIES NO BALTMAIZES

Nulles ieguvums

Baltmaize ir īsts pārtikas knupis no augstākās kvalitātes miltiem! Protams, kviešos ir daudz noderīgu vielu, taču tās ar prieku pazūd graudu pārtapšanas procesā miltos. Augstas kvalitātes milti satur ne vairāk kā 30% derīgo vielu, kas var iedarboties 2 nedēļu laikā pēc produkta izgatavošanas. Un tad? Nekāda labuma.

Turpinājums nākošajā lapā…

Leave a Comment