Paprika, pateicoties šim vienkāršajam kulinārajam trikam, kļūst aromātiskāka un mīkstāka.
Pieredzējuši pavāri labi zina, ka dažus dārzeņus, piemēram, tomātus vai kāpostus, pirms gatavošanas vajadzētu apvārīt ar verdošu ūdeni, kas atvieglo procesu un uzlabo gatavā ēdiena garšu. Taču tikai retais apzinās, ka šis kulinārijas triks noder arī paprikai. Īpaši, ja gatavojaties tos pildīt.
Pateicoties iepriekšējai mērcēšanai verdošā ūdenī, no paprikas pagatavotie ēdieni iegūs jaunas krāsas, jo dārzeņi būs mīkstāki, smaržīgāki un maigāki. Papildus verdošam ūdenim jums būs nepieciešama arī parasta galda sāls.
Ko darīt
Dziļā traukā ielejiet verdošu ūdeni un izšķīdiniet tajā vienu tējkaroti sāls, ielieciet papriku, ko plānojat gatavot. Atstājiet to ūdenī vismaz uz 5 minūtēm. Pēc šī laika dārzeņi kļūs mīksti un elastīgi.
Lasi vēl: Kādas 3 suņu šķirnes var būt bīstamas sievietēm: ekspertu viedokļi
Mīkstums palīdzēs atbrīvosies no nepatīkamā rūgtuma, un paprikas būs vieglāk pildīt. Ja gatavojat tieši šādu ēdienu, šis triks kļūs par neaizstājamu virtuves praksi.
Un, ja nepieciešams viegli noņemt paprikas mizu, dārzeņus var atstāt 10 minūtes verdošā ūdenī. Tad paprika kļūs vēl maigāka, tā vienkārši kūst mutē.