Kāpēc tavas lūpas ir sasprēgājušas?

 

Lūpu laizīšana

Ieradums laizīt lūpas liek tām sasprēgāt vēl vairāk.

Līdzko siekalas iztvaiko, āda atkal tiek dehidrēta. Siekalas satur skābes, kas palīdz pārstrādāt ēdienu, un šī skābe var kairināt jau tā bojāto lūpu ādu.

Vēl viena izplatīta kļūda ir ādas berzēšana, tīrīšana vai ādas plēkšņu nokošana. Aiztiekot lūpu plāno ādu, jūs varat izraisīt asiņošanu un radīt diskomfortu. Tas palēnina sadzīšanas procesu un kairina ādu vēl vairāk, kas beigu beigās var novest līdz infekcijai vai aukstumpumpai.

Aizsargā lūpas ar balzamu!

Tavām lūpām nepieciešama aizsardzība, lai saglabātu formu. Lūpu balzams izveido uz jūsu lūpām aizsargkārtu, kas pasargā lūpas no laika apstākļu ietekmes un iekštelpu sausuma, tādejādi neatstājot jūsu lūpas ne uz mirkli bez aizsardzības.

Vislabāk dzīst mitra āda. Ieteicams labāk lietot mīkstinošu balzamu vai ziedi, nevis vaskveida lūpu balzamus.

Mērķis ir saglabāt esošo mitrumu un iegūt papildus mitrināšanu ar dziedinošām eļļām. Tā palīdzēs aizpildīt dziļās plaisas un pasargās no kairinājuma un infekcijām.

Lūpu balzamu blakusparādības

Daži lūpu balzami nodara vairāk kaitējuma nekā labuma. Daudzas sastāvdaļas var izraisīt sausumu un kairinājumu kā, piemēram, eikalipts, mentols un kampars.

Cilvēkiem, kuru ādai ir tieksme veidot pūtītes, ir ieteicams izvēlēties produktus, kuros nav petrolatums.

Noklāj lūpas!

Pats galvenais, lai izvairītos no saplaisājušām un plēkšņainām lūpām, ir savlaicīga lūpu balzama lietošana. Ieteicams pirms gulētiešanas lūpas apsmērēt ar biezu ziedes kārtu. Daudzi no mums guļ ar atvērtu muti, kas lūpām liek izkalst.

Apsmērējot lūpas pirms gulētiešanas, samazinās iespēja pamosties ar saplaisājušām lūpām.

Vienalga kādu produktu jūs izmantojat, turiet to rokas stiepiena attālumā. Nolieciet vienu automašīnā, vienu blakus gultai un vienu uz rakstāmgalda, tā, lai tie būtu ērti sasniedzami.

 

Lasi arī: Vēl nedzirdēti veidi, kā sadziedēt sausas un sasprēgājušas lūpas – noderīgi padomi!

 

Atkarība no lūpu balzama

Daži cilvēki apgalvo, ka viņi ir atkarīgi no lūpu balzama. Šis apzīmējums nebūs īsti vietā. Jums var patikt sajūta, kāda rodas, lietojot balzamu, taču tajā nav nekā atkarību raisoša.

Sausinošās sastāvdaļas lūpu balzāmā padara lūpas sausākas, tāpēc cilvēkam rodas sajūta, ka nepieciešams vēl uzklāt. Šī vēlme nav atkarība. Realitāte ir tāda, ka jūsu lūpas nav atkarīgas no lūpu balzāma.

COMMENTS

Leave a Comment