Kariņš atzīmēja, ka nodokļu politika bija strīdīgākais sociālo partneru apspriestais jautājums.

Kad topošās koalīcijas delegāti pulcējās ar sabiedriskajiem līdzstrādniekiem, strīdīgākā debašu tēma bija nodokļi, pēc politiķu un partneru tikšanās presei atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Premjers paziņoja, ka par nodokļu politiku ir izteikts virkne viedokļu, jo katrai interesei ir sava perspektīva.

Kariņš norādīja, ka janvāra asamblejā plānots lūgt Latvijas Banku un Finanšu ministrijas ekspertus apsvērt, kā uzlabot nodokļu regulējumu un celt Latvijas konkurētspēju salīdzinājumā ar pārējām Baltijas un Ziemeļeiropas valstīm.

Premjers paziņoja, ka topošās koalīcijas partijas ir daudz spriedušas par nodokļu vienkāršošanas un samazināšanas koncepciju, un ir vienisprātis, ka paliek spēkā maksima “septītreiz mēri, vienreiz nogriez”. Izskanēja partiju pārstāvju vēlme politiskā cikla sākumposmā iesaistīties diskusijā ar sociālajiem partneriem, lai atšķirtu, kādas izvēles jāizdara, lai netiktu virzītas tikai savtīgas intereses.

Politiķi sarunājās valdības paziņojums un kā turpmāk veicināt sadarbību ar sociālajiem partneriem. Plānots, ka šāda veida pulcēšanās notiek regulāri, pieaicinot speciālistus un veicinot diskursu. Tas domāts, lai veicinātu ekonomikas transformāciju, un to uzsvēra Ministru prezidents.

Kariņš paziņoja, ka darbs pie deklarācijas turpināsies.

Ziņojumos teikts, ka gaidāmā koalīcijas politisko partiju valdības deklarācija – “Apvienotais saraksts” (AP), “Jaunā Vienotība” (JV) un Nacionālā apvienība (NA) – varētu deklarēt šonedēļ, aģentūrai LETA norādīja frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Politiķis paziņoja, ka valdības proklamēšanas virzība virzās uz priekšu, un pastāv liela iespēja, ka līdz nedēļas beigām tas sasniegs abpusēji pieņemamas formas.

Kad valdības deklarācija būs atbilstoši grozīta, sekos apstiprināšana, paziņoja politiķis. Tavars atgādināja, ka lēmums no AS attiecībā uz visiem ministra amata kandidātiem ir drīzumā – tas varētu notikt jau tuvākajā nedēļā. Līdz tam politiķe atturējās izpaust iespējamos kandidātus.

14. Saeimā uzvarošās JV partijas ekspremjers Kariņš vada sarunas par jaunā režīma veidošanu. Paredzēts, ka ar 54 JV, AS un Nacionālās apvienības parlamenta vietām kopā tiks izveidota koalīcija un izveidota valdība.

Leave a Comment