Putins devās uz Krimas tiltu, ko satricināja sprādziena spēks.

Pirmdien Krievijas plašsaziņas līdzekļos dzirdams skats, ka viņu prezidents Vladimirs Putins apmeklēja Krimas tilta vraku, ko pirms diviem mēnešiem satricināja sprādziens. Krievija iznīcināšanā vainoja Ukrainu, tomēr patiesība joprojām ir noslēpumaina.

Krievijas propagandā tika publicēts video, kurā attēlots, kā prezidents Putins brauc pāri tikko rekonstruētajai Krimas tilta daļai ar vicepremjeru Maratu Husnulinsu.

Simboliski liela nozīme bija tam, ka Putins izvēlējās sēsties pie vācu “Mercedes” stūres, nevis Krievijas markas auto.

Amatpersonas informēja Putinu, ka notiek tilta revitalizācija ar 500 cilvēku. strādnieku armija, kas strādā visu diennakti.

Putins pavēlēja ātri atjaunot tiltu un rekonstruēt dzelzceļa līnijas.

8. oktobra rītā uz tilta, kas stiepjas pāri Kerčas šaurumam, kas savienoja Ukrainas Krimas pussalu ar Krievijas zemi, notika intensīvs sprādziens, nodarot iznīcināšanu galvenajai stratēģiskajai struktūrai.

Krievijas Federālais drošības dienests (FSB) apsūdzēja Ukrainas specdienestus Krimas tilta uzspridzināšanā ar kravas automašīnā iekrautām sprāgstvielām. Atbildot uz to, Ukrainas izlūkdienesta pārstāvji nosodīja šos apgalvojumus kā “pilnīgus absurdus”.

Oktobrī, divas dienas pēc katastrofas uz Krimas tilta, Krievija veica masveida raķešu bombardēšanu Ukrainas pilsētās, nerimstoši bombardējot civilo infrastruktūru un pilsētu iedzīvotāju mājas. Pēc tam ir bijuši dažādi uzbrukumi, jo Krievija cenšas nojaukt Ukrainas infrastruktūru, atstājot Ukrainā esošos bez elektroenerģijas un siltuma ziemas mēnešos.

Leave a Comment