Kas jums jādara pavasarī, lai šogad gliemeži neapēstu jūsu dārzu

Dārza kaitēkļi: slazdi

Lieli un vidēja izmēra akmeņi, kas nodrošina ēnu un aizsargā no dienas karstuma. Slapji dēļi, kas noteiktu laiku saglabā mitrumu. Podi ar slapju zemi apakšā, vai vismaz tādi paši spaiņi un plastmasas pudeles. Visi šie objekti ir mežonīgi iecienīti gliemežu vidū, jo tie var tajos ielīst un paslēpties , kad saule ir augstu debesīs. Vakarā vai naktī tie atkal rāpos prom, uz visām pusēm. Tāpēc visvieglāk ir savākt kaitēkli tieši dienas laikā.

Alus slazdi ir strādājuši īpaši labi , jo gliemežiem tie ļoti patīk. Ja jūs gatavojaties noķert tik nepatīkamu lietu, nav labāka veida, kā to atrast. Lai to izdarītu, jums jāņem putu konteiners un jāierok tas tieši zemē, lai mala būtu augsnes līmenī. Gliemežiem tik ļoti patīk smarža, ka viņi neiebilst burtiski tajā noslīkt! Bet diemžēl ir arī trūkumi. Šāds slazds var arī iznīcināt dārzam labvēlīgus kukaiņus. Tāpēc jums vajadzētu būt uzmanīgiem.

Ķīmija

Jebkurš normāls dārznieks izmantos ķimikālijas kā pēdējo līdzekli. Vienkārši tāpēc, ka neatkarīgi no tā, cik droši tas ir, jebkura videi draudzīga metode vienmēr būs prioritāte. Bet dzīvē ir gadījumi, kad kaitēkļi vienkārši nedod jums izvēli. Tas esi vai nu jūs, vai viņi. Un nav zināms, vai ķīmija būs tik efektīva, kā rakstīts instrukcijā.

Pret gliemežiem ir īpašas zāles, piemēram, metaldehīds, taču to lietošana prasa piesardzību, īpaši, ja uz vietas audzē dārzeņus un augļus. Tirgū ir arī videi draudzīgāki preparāti, piemēram, dzelzs fosfāts , kas ir videi nekaitīgāki. Izvēle, kā vienmēr, ir jūsu. Ja steidzami ir nepieciešams ātrs problēmas risinājums, varat rīkoties, kā vēlaties.

Augu aizsardzība

Gliemežu atbaidīšanas augu audzēšana jūsu pagalmā var būt laba ideja. It īpaši, ja tie ir jūsu problēma numur viens un jūs pārāk neuztraucaties par to, kādiem augiem vajadzētu būt jūsu dārzā. Es kaut ko iestādīju – un tas arī viss, acs priecājas. Un arī ar labumu. Kādi varētu būt mīnusi?!

Ķiploki, sinepes, kliņģerītes vai tagetes ar savu smaržu var viegli atvairīt ložņājošus rijējus. No praktiskākajiem varam ieteikt arī salviju, lavandu, timiānu, baziliku un pētersīļus. Bet uzmanies, esi uzmanīgs. Pirms stādīšanas noskaidrojiet, kuriem citiem augiem nepatīk atrasties labvēlīgo “smirdīgo” tuvumā. Piemēram, redīsi, redīsi un kāposti nepanes baziliku. Un viņš pats slikti aug zemē, kurā pirms viņa auga pupas un bietes. Šīs ir augu aizraušanās, par kurām tikai daži cilvēki domā.

Tīrība ir panākumu atslēga

Tāpat kā daudzās citās dzīvēs, mums ir nepieciešama tīrība un kārtība veiksmīgam iznākumam. Šajā gadījumā gliemežus droši vien var salīdzināt ar tarakāniem. Viņiem arī patīk tumsa, patīk slēpties no cilvēkiem, meklējot kaut ko ēdamu un kur pasēdēt grūtā periodā. Tikai tarakāni, protams, būs ātrāki.

Attiecīgi mēs iesakām, pirms izlemjat, kā atbrīvoties no kaitēkļiem, nedaudz pastaigāties pa apkārtni ar atkritumu maisu. Savāc tajā kritušās lapas, kuras jau minējām, zarus, dēļus, jebkāda veida atkritumus, kuros var iemest monētu, un tas pazudīs no redzesloka. Ja tas nav jūsu slazds , tam nav nekāda sakara jūsu teritorijā. Noderīga un praktiska. Divi putni ar vienu akmeni.

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze 2024. gada aprīlim: dažiem būs ļoti sarežģīti pārdzīvot aprīli!

Dārza kaitēkļi

Ja ik pa laikam augsni kvalitatīvi irdināsit ar dārza instrumentiem, tad ieguvums dārzniekam būs dubults. Pirmkārt, jūs nodrošināsit skābekļa piekļuvi saknēm. Tas ir labs veids, kā padarīt augus veselīgākus un stiprākus. Izmantojiet dzirksti, grābekli un esiet uzmanīgi.

Otrkārt, runājot par mūsu problēmu ar gliemežiem, tādā veidā jūs ne tikai padarīsit viņu ierasto maršrutu burtiski “necaurejamu”. Jūs iznīcināsit viņu olas, kas ir neredzamas no cilvēka auguma augstuma. Tas nozīmē, ka nākamreiz viņu būs daudz mazāk. Tas prasa tikai nedaudz darba. Lai gan, ja esat dārznieks un patiešām rūpējaties par sava darba augļiem, maz ticams, ka tas jums radīs problēmu.

Kopumā tas arī viss. Izvēlieties to, kas jums būs ērtāk. Varbūt pat tos apvienot. Un neuztraucieties, pēc kāda laika jūs aizmirsīsit domāt par saviem kaitinošajiem, nesteidzīgajiem “kaimiņiem”. Atcerieties tikai vienu lietu: pieeja problēmai nedrīkst būt vienreizēja. Pretējā gadījumā pastāv risks, ka gliemeži atkal parādīsies. Vienkārši iestatiet sev, ka, piemēram, jūsu vietnei vienmēr jābūt pienācīgā formā. Un jums būs daudzkārt vieglāk tikt galā ar visām nepatikšanām. Viss būs labi, lai veicas!

 

Leave a Comment