Bento kūkas ir kļuvušas par īstu tendenci konditorejas mākslas pasaulē. Šie mazie japāņu kultūras iedvesmotie deserti tiek izvēlēti dažādiem gadījumiem- lielākais pluss tā ir maza un kompakta
Kopā ar ekspertiem pastāstām, kas ir bento kūka, ar ko tā atšķiras no parasta deserta un kā to pagatavot.
Kas ir bento kūka
Bento kūka ir neliels deserts, kas paredzēts vienai vai divām porcijām un iepakots kompaktā kastītē. Nosaukums cēlies no japāņu vārda “bento”, kas apzīmē tradicionālu maltīti, kas gatavota vienai personai.
Neskatoties uz japāņu nosaukumu, bento kūkas tika izgudrotas Dienvidkorejā. To popularitāte pēdējo piecu gadu laikā ir ievērojami palielinājusies. Šodien pie konditoriem var pasūtīt bento kūkas jebkurai gaumei un dažādiem gadījumiem. Ņemot vērā plašo pildījumu un dekorāciju klāstu, īstā varianta atrašana būs vienkārša.
Tāpat kā parastu kūku, arī bento var veidot kādam konkrētam gadījumam: dzimšanas dienai, jubilejai vai vienkārši parastai dienai, lai palutinātu sevi vai savus mīļos ar ko gardu. Nelielu desertu var paņemt līdzi jebkur: uz ballīti, pikniku parkā, uz darbu vai ciemos pie draugiem.
Kā bento kūka atšķiras no parastās kūkas
Bento kūkas ir iepakotas mazās kastītēs. Uz vāka ir piestiprināta vienreizējās lietošanas karote vai dakšiņa, lai desertu varētu ēst jebkurā ērtā vietā. (Kā pirmajā attēlā) Vizuāli un pildījuma ziņā bento ir līdzīgs parastai kūkai, taču ir vairākas iezīmes, kas to atšķir no tradicionālajiem desertiem.
Izmērs. Bento kūkas ir daudz mazākas nekā parastās kūkas un ir paredzētas vienai vai divām porcijām. Deserta vidējais diametrs ir tikai 10-12 cm, un svars ir aptuveni 300-500 g. Gatavošanas laiks. Bento kūka ir ātrāk pagatavojama, pateicoties tās mazajam izmēram un ērtai dekorēšanai. Gadījums. Parasta kūka bieži tiek izvēlēta liela mēroga pasākumiem ar lielu viesu skaitu (dzimšanas diena, kāzas, korporatīvā ballīte).
Savukārt Bento neaprobežojas tikai ar svētkiem – to var pasūtīt jebkuram gadījumam, vai tas būtu pikniks ar draugu, pārsteigums mīļotajam, vai vēlme iepriecināt sevi grūtā darba dienā. Bento kūkas ir iepakotas mazās niedru kastītēs, lai desertu varētu ēst jebkurā ērtā vietā. Cena. Tā kā bento kūkas ir mazākas un to pagatavošana prasa mazāk laika, tās maksās mazāk.
Kā pagatavot bento kūku
Bento kūkas gatavošana ir radošs process, taču, lai deserts izdotos gards un skaists, ir svarīgi pievērst uzmanību vairākiem soļiem. Konditorejas šefpavārs Dmitrijs Millers pastāstīja par bento kūkas tapšanas posmiem. Mēs cepam biskvīta kūku: tai jābūt mazai un sulīgai. Ideāls izmērs ir 10–12 cm diametrā. Veicam impregnēšanu. Bez tā bento kūka var izrādīties sausa, tāpēc šis solis ir ļoti svarīgs.
Pagatavosim krēmu. Krēmsiers vai ganache ir labāk piemēroti bento, jo tie labi saglabā savu formu. Salieciet bento kūku: novietojiet slāņus, uzklājiet krēmu un izlīdziniet virsmu. Dekorējam. Minimālisms ir galvenā tendence bento kūku dizainā. Bieži vien dizains aprobežojas ar spilgtu oriģinālu uzrakstu vai smieklīgu attēlu. Bento kūku iesaiņojam amatniecības kastē vai niedru kastē. Gatavo bento kūku var uzglabāt ledusskapī ne ilgāk kā 72 stundas.
Bento kūku receptes
Bento kūkas gatavošana ir radošs process. Bento kūkai var būt gandrīz jebkura garša: šokolāde, rieksts, karamele, augļi, ogas vai vaniļa. Eksperti ir dalījušies ar divām klasiskām bento kūku receptēm, kuras varat atjaunot savā mājas virtuvē. Iepriekš uzņēmums RBC Life izveidoja piecu dažādu kūku receptes, kuras varat izmantot, lai iepriecinātu savus mīļos. Varat mēģināt atkārtot vienu no tiem. Piemēram, bento kūka “Rafaello”.
Lasi vēl: Šis ir maz zināms dārzenis, kuru var ēst kartupeļu vietā un tas ir daudz veselīgāks
Kā izrotāt Bento kūku
Bento kūkas tiek dekorētas, izmantojot dažādas tehnikas. Populārākā metode ir krēma lietošana. To var uzklāt ar otas triepieniem vai ar īpašiem stiprinājumiem, lai izveidotu teksturētus rakstus (piemēram, viļņotas līnijas un ziedus). Arī Bento kūkas ir dekorētas ar uzrakstiem, kas izgatavoti no krējuma vai šokolādes.
Krēmkrāsas dizaini ir vēl viena populāra dizaina ideja. Lai savai bento kūkai pievienotu ziedu rakstus, dzīvniekus, ainavas vai tēlus no iecienītākajām filmām, dekorējot izmantojiet konditorejas maisiņus ar plāniem galiem. Jūs varat arī izrotāt savu bento kūku ar šokolādes figūriņām, ēdamiem roņiem, spīdumiem, ogām vai satīna bantēm.