Ķiploki ir ļoti populāri spāņu virtuvē. Tos pievieno gandrīz visiem ēdieniem un ievērojamos daudzumos.
Ja jums patīk pikanta ķiploku garša, izmēģiniet šo recepti.
Sastāvdaļas:
Olīveļļa – 3 ēdamkarotes
Ķiploki – 2 gabali (pilnas galviņas)
Rīvmaize – 100 g
Sasmalcināti rozā pipari – 1 tējkarote.
Sāls
Dārzeņu buljons – 1 litrs
Piens – 200 ml
Grauzdiņi vai grauzdēta maize
Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180C. Sautējiet ķiploku galviņas ēdamkarotē eļļas (nelobiet un cepiet 20-30 minūtes, līdz kļūst mīkstas). Ļauj atdzist, izspiež ķiploku mīkstumu no miziņām bļodā un saberž ar dakšiņu.
Lasi vēl: Šī frāze stiprinās jūsu laulību un uzlabos jūsu attiecības: ko teikt savam mīļotajam?
Pārējo eļļu ielej pannā un uz vidējas uguns četras līdz piecas minūtes apcep rīvmaizi, līdz tā kļūst zeltaina. Pievieno ķiploku biezeni un piparus, sāli un vēl minūti cep uz vidējas uguns. Ielej buljonu, rūpīgi samaisot, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, ļauj vārīties 20 minūtes, pēc tam saputo ar rokas blenderi.
Ielej zupā pienu, atstāj uz dažām minūtēm uz lēnas uguns, samaisa. Katru porciju papildiniet ar grauzdiņa šķēli un pasniedziet.