Interesanta gaļas un siera uzkoda neizmantojot ierastos koka vai plastmasas iesmiņus

Es dalos ar gardu un estētiski pievilcīgu uzkodu recepti, kas noderēs, kad jums būs negaidīti viesi

Šim nolūkam bumbiņas var pagatavot iepriekš un uzglabāt tās ledusskapja saldētavas nodalījumā. Recepte ir ļoti vienkārša, un saimnieces to noteikti pierakstīs to savā piezīmju vai recepšu grāmatiņā. Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās.

Pagatavošana:

Ņemam malto gaļu, sāli, malti pipari, muskatrieksts, kaltēti ķiploki un timiāns. Ar rokām samīciet visas sastāvdaļas un pagaidām nolieciet bļodu malā. Noskalojiet sīpollociņus ar ūdeni un smalki sagrieziet. Sīki sagrieziet papriku kubiņos, neaizmirstot iztīrīt tās vidu. Sieru arī smalki sagriež kubiņos un pagaidām atliek malā.

Atsevišķā bļodā ieber 2 ēdamkarotes miltu un vienu tējkaroti cepamā pulvera. Izmaisa līdz viendabīgai masai un tad pievieno šai masai siera kubiņus. Vēlreiz samaisa visas sastāvdaļas.

Sasmalcinātos dārzeņus liek bļodā ar garšvielām sasmalcināto malto gaļu un pievieno tiem siera un miltu maisījumu. Ar rokām samaisa visas sastāvdaļas kopā, un iegūstam malto gaļu ar dārzeņu un siera gabaliņiem. No tās veidosim nelielas glītas bumbiņas.

Formu, kurā tās tiks ceptas, ietaukojam ar augu eļļu. Pirms bumbiņu veidošanas nedaudz samitriniet rokas, lai jēlā gaļas masa nepieliptu pie rokām. Veidojot bumbiņas, siers jāsabāž dziļāk, jo augstās temperatūras ietekmē tas izkusīs un virsma būs nelīdzena. Gatavās bumbiņas novietojiet uz cepšanas paplātes.

Formu ar bumbiņām ievieto labi sakarsētā cepeškrāsnī, lai tās ceptu 230 grādu temperatūrā 15 minūtes. Izņemiet gatavās bumbiņas no cepeškrāsns un ļaujiet tām atdzist un atpūsties 5-10 minūtes. Tās iznāk ļoti skaistas, un no tām izkusušais siers padara bumbiņas gaisīgas un vieglas.

Mēs tās liekam uz skaista šķīvja, un, lai tās būtu ērtāk paņemt un nesasmērēt rokas, katrā bumbiņā iebāžam pusi maizes salmiņa. Tādējādi tās kļūst līdzīgas chupa-chups un ir neierastākas kā parasti.

Lasi vēl: Kā ekonomiski uzklāt svētku galdu tā, lai tas neizskatītos lēti

Sastāvdaļas:

maltā gaļa (derēs jebkura gaļa) – 400 g
cietais siers – 200 g
milti – 2 ēd.k.
paprika – 1 gab.
sāls – 1 tējkarote
malti melnie pipari – 1 tējkarote
čilli pipari pēc garšas
timiāns – 1 tējkarote
cepamais pulveris – 1 tējkarote
muskatrieksts – 1 tējkarote
sīpollociņi – 1 ķekars
kaltēti ķiploki – 1 tējkarote

Labāk tos pasniegt ar kādu mērci, es dodu priekšroku tomātu mērcei. Lai izskats būtu vēl skaistāks var tās apbērt ar zaļumiem, vai ķiploku granulā, sezama seklām. Būtībā jebkuru uzkodu bumbiņu var pagatavot ar šādu maizes salmiņu, tas būs ļoti orģināli, turklāt tiks apēsts viss un mazie kociņi nemētāsies pa svētku galdu. Nezinu kā jums, bet mani tas kaitina. Tāpēc arī tapa šī ideja.

Leave a Comment