Pastāstīšu kā pagatavot ķiršu ievārījumu, kas atmodina mīlestību uz dzīvi

Manas attiecības ar ķiršiem nekad nav gājušas tālāk par kompotu. Lai gan nē, es meloju, reiz es ar tiem gatavoju pīrāgu.

Tomēr es neuzdrošinājos daudz eksperimentēt. Cēlā skābuma garša mani nemaz neuzrunā. Pareizāk sakot, tā mani neuzrunāja, līdz draugs mani pacienāja ar mājās gatavotu ķiršu ievārījumu. Es iemīlējos! Un tad es nekavējoties nolēmu uzzināt, kā pagatavot ķiršu ievārījumu.

Šajā rakstā es padalīšos ar vienkāršu ķiršu ievārījuma recepti. Es arī pastāstīšu, ko pievienot ievārījumam, lai ēdiens būtu interesantāks. Tas būs garšīgs!

Kā pagatavot ķiršu ievārījumu

Lai pagatavotu ķiršu ievārījumu, jums būs nepieciešamas tikai 3 pamatsastāvdaļas. Ja gatavojaties gatavot šo delikatesi pirmo reizi, neuztraucieties. Es garantēju, ka jums izdosies. Galvenais ir stingri ievērot visus norādījumus.

Sastāvdaļas

1 kg ķiršu bez kauliņiem

600 g cukura

2 kanēļa standziņas

Sagatavošana

1.Vispirms sterilizēsim burkas. Rūpīgi nomazgājiet tās zem tekoša ūdens un uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Pēc tam ievietojiet burkas cepeškrāsnī. Kamēr tās sterilizējas, mēs pagatavosim ievārījumu. Burkas var sterilizēt arī jebkādā citā veidā.

2.Ievietojiet ķiršus bez kauliņiem katliņā ar biezu dibenu. Pievienojiet cukuru un samaisiet. Atstājiet ķiršus uz 15 minūtēm, lai tie izdalītos sulīgi.

3.Tad pievienojiet katlā kanēļa standziņas un lieciet ķiršus uz plīts. Uz vidējas uguns uzkarsējiet ķiršus līdz vārīšanās temperatūrai. Pēc tam samaziniet siltumu līdz minimumam un vāriet vēl 10 minūtes, laiku pa laikam apmaisot topošo ievārījumu.

4.Ievietojiet ievārījumu sterilizētās burkās un aizveriet ar vākiem. Kad burkas ir atdzisušas, novietojiet tās vēsā vietā. Gatavs!

Padoms: kā pagatavot ķiršu ievārījumu

Kā redzat, ķiršu ievārījums tiek pagatavots ļoti ātri un vienkārši. Vienīgā problēma var būt ar burku sterilizēšanu, ja to darāt pirmo reizi. To var izdarīt ne tikai cepeškrāsnī, bet arī tvaika pirtī. Šī metode ir vairāk pazīstama mūsu mājsaimniecēm. Lai to izdarītu, vienkārši novietojiet burkas virs tvaika uz 10-15 minūtēm.

Burkas var sterilizēt arī mikroviļņu krāsnī. Lai to izdarītu, tīrās burkās jāielej ūdens, piepildot tās apmēram līdz vienai trešdaļai. Pēc tam ievietojiet burkas mikroviļņu krāsnī uz 3–6 minūtēm. Laiks ir atkarīgs no burku lieluma. Sterilizējot burkas, pārliecinieties, ka tās nesaskaras viena ar otru.

Lasi vēl: Eņģeļu stundas 2025. gada jūlijam pastāstīs, kad lūgt palīdzību darbos

Ja jums negaršo ievārījums ar veseliem augļiem, varat droši gatavot parasto ķiršu ievārījumu ar šķaidītiem ķiršiem.

Starp citu, šajā receptē nav kanēļa, bet es tomēr iesaku to pievienot. Garšvielas bagātinās ķiršu ievārījuma garšu. Galvenais ir izņemt kociņus pirms ķiršu smalcināšanas posma. Lai gan, ja vēlaties, varat izmantot maltu kanēli. Nebaidieties eksperimentēt!

Kopumā ievārījumam var pievienot dažādas garšvielas. Piemēram, zvaigžņoto anīsu, ingveru, kanēli un pat čili piparus. Esmu pārliecināta, ka atklāsiet ierastās garšas pilnīgi jaunā veidā. Ko jūs domājat?

Sakiet, vai jūs gatavojat mājās gatavotu ievārījumu no sezonas augļiem un ogām? Būtu lieliski, ja jūs komentāros dalītos ar savu īpašo recepti.