Cilvēki, kuri rūpējas par savu labsajūtu, bieži saskaras ar problēmu atrast vienkāršu, garšīgu, veselīgu un barojošu ēdienu receptes. Tiešsaistē ir pieejamas daudzas receptes, taču sastāvdaļas bieži vien ir ļoti grūti atrast.
Šī tvaicēta laša ar gurķu mērci recepte ir ideāli piemērota tiem, kas vēlas palutināt sevi un savus viesus ar kaut ko garšīgu no parastiem produktiem, netērējot tam daudz laika un pūļu. Mēģiniet pagatavot ēdienu saskaņā ar šo recepti. Tas ir tik vienkārši!
Sastāvdaļas
1 citrons sagriezts 8 šķēlēs
4 laša steiki, apmēram 2 centimetrus biezi
sāls un pipari (pēc garšas)
1 vidējs gurķis, nomizots un sasmalcināts
1/3 tase skābā krējuma
1/3 ēd.k. olīveļļa
1/2 tējk. sinepes
sula un 1/2 citrona miziņa
2 ēd.k. smalki sakapātus pētersīļus
1/2 tējk. žāvēts rozmarīns
1/2 tējk. sasmalcinātu ķiploku
Sagatavošana
1.Ievietojiet laša steikus tvaika katlā. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Uz katra steika gabala ielieciet dažas citrona daiviņas. Ja jums nav dubultā katla, varat pagatavot zivis pannā.
Ņemiet dziļu pannu, uzstādiet plauktu, uz kura novietosiet zivis, pievienojiet apmēram 1 glāzi ūdens un uz lielas uguns uzvāra. Uz plaukta novieto šķīvi ar zivīm, cieši pārklāj ar vāku un tvaicē. Zivīm vajadzētu gatavoties apmēram 8-10 minūtes.
Lasi vēl: 4 zvaigžņu zīmes, kurām 2025. gads būs neitrāls un garlaicīgs
2.Lai pagatavotu mērci, sajauciet gurķi, skābo krējumu, olīveļļu, sinepes, citrona miziņu, citrona sulu, pētersīļus, rozmarīnu un ķiplokus.
3.Zivju gabaliņus liek uz šķīvja un pārlej ar gurķu mērci.
Šo gardo ēdienu varat pasniegt kopā ar savu iecienīto piedevu, ko var pagatavot tāpat.
Labu apetīti. Neaizmirstiet padalīties ar šo recepti ar draugiem!