Krievija savu solījumu Ukrainai nav turējusi: ”Lūdzam, visu iedzīvotājus izklīst”

Kā pavēstīja Kirilenko, “klusuma režīms” apstiprināts tikai Doņeckas apgabalā, taču evakuācijas ceļā Zaporižjas apgabalā notiek kaujas. Tiek risinātas sarunas ar Krievijas pusi par “klusuma režīma” apstiprināšanu visā Mariupoles mierīgo iedzīvotāju evakuācijas ceļā.

Evakuācija notiks līdz plkst.16, novirzīties no maršruta kategoriski aizliegts. Evakuācija notiks vairākos posmos vairāku dienu garumā.

Mariupolē iedzīvotāju evakuācija notiks ar autobusiem, taču pilsētu atļauts pamest arī ar privātajām automašīnām.

Kā pavēstīja Ukrainas pagaidu okupēto teritoriju reintegrācijas ministre Irina Vereščuka, sagaidāms, ka no Mariupoles tiks evakuēti 200 000 cilvēku, raksta nra.lv

Lasi vēl: Krievijas iedzīvotājiem būs liegta iespēja apmeklēt šo populāro sociālo vietni; katrs otrais Krievijas iedzīvotājs viņu apmeklē

Vēl 15 000 cilvēku tiks izviesti no 20 000 iedzīvotāju lielās Volnovahas.

Ukraina un Krievija vienojās par “klusuma režīmu” Doņeckas apgabalā no sestdienas plkst.9, bet no plkst.11 bija paredzēts sākt iedzīvotāju evakuāciju no Mariupoles.

Azovas jūras piekrastes pilsēta Mariupole jau no kara pirmās dienu cīnās pret uzbrūkošo Krievijas armiju. Pilsēta ir teju pilnībā ielenkta un tā tikusi pakļauta nemitīgai apšaudei.

28.februārī Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja par Doņeckas apgabala dienvidrietumu rajona centra Volnovahas pilnīgu bloķēšanu.

COMMENTS

Leave a Comment