Kuras lapas tomātiem nekad nedrīkst apgriezt: ja to izdarīsiet, ražu nesagaidīsiet nekad!

 

Šī ir viena kļūda, kas jums izmaksās visu tomātu ražu! Ir ļoti būtiski zināt pareizas tomātu lapu apgriešanas metodes, un, jāatzīst, ka ir savas nianses, kas iesācējiem var būt pavisam nezināmas.

Tomātu lapu apgriešana ir svarīgs auga kopšanas posms, kas var ļoti būtiski ietekmēt ražu. Tomēr ir svarīgi zināt, kā to izdarīt pareizi, jo kļūdas var novest pie tā, ka jūs neiegūsiet ilgi gaidīto ražu.

Eksistē vairāki galvenie noteikumi tomātu apgriešanai!

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Zeltene grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 52%

0%

Apgriezt var tikai tos tomātus, kas ir garie augi. Zemo šķirņu tomātiem apgriešana nav nepieciešama. Apgriešana ir jāsāk 2 līdz 3 nedēļas pēc tam, kad stādu esat iestādījis zemē. Katru nedēļu tomātu stādam noņemiet 2 apakšējās lapas.

Nekādā gadījumā nenoņemiet tās lapas, kas aug virs pirmā zara. Jo šīs lapas tomātam ir barības avots. Jums jāatceras, ka jāapgriež ir tikai tās lapas, kas aug zem pirmā zara, šis ir ļoti svarīgs faktors!

Lasi vēl: Omīte ieteica kopā ar tomātiem stādīt šos augus, tad tomāti dos lielu ražu

Kāpēc nedrīkst nogriezt tās lapas, kas aug virs pirmā zara?

Šīs lapas tomātiem nodrošina fotosintēzi, kas ir auga enerģijas avots. Tās arī palīdz regulēt auga ūdens līdzsvaru. Šo lapu noņemšanas var izraisīt to, ka augs nesaņems pietiekoši daudz barības vielu, un, protams, ka tas būtiski ietekmēs ražu.

Foto – Pexels

Atcerieties, ka tomātu lapu apgriešana jau savā būtībā ir ļoti delikāts process, kas prasa zināšanas un rūpes. Taču pareiza lapu apgriešana palīdzēs jums iegūt garšīgu, sulīgu tomātu ražu.

Un, ņemiet vērā, ka lapu apgriešana nav aktuāla zemo šķirņu stādiem!

Leave a Comment