Labākais dabiskais līdzeklis imūnsistēmas stiprināšanai ir ingvera ievārījums ar citronu: recepte

Ingvera audzēšana

Audzēšanas prasības

Ingvers ir tropu augs, kas prasa siltu un mitru klimatu. Tas labi aug auglīgā, labi drenētā augsnē un prasa regulāru laistīšanu.

Ingvera audzēšana prasa pacietību, jo augs pilnībā nobriest aptuveni 8 līdz 10 mēnešu laikā.

Stādīšana un kopšana

Ingveru vislabāk stādīt agrā pavasarī, kad augsnes temperatūra ir pietiekami silta. Stādīšanai izmanto ingvera sakneņus ar dažiem pumpuriem.

Sakneņus iestāda seklā bedrē un pārklāj ar plānu augsnes slāni. Ingvera audzēšanai ir svarīgi uzturēt vienmērīgu mitruma līmeni un pasargāt augus no tiešiem saules stariem.

Ražas novākšana un uzglabāšana

Ingvera ražu var novākt, kad augu lapas sāk dzeltēt un nokalst. Sakneņus rūpīgi izrok no augsnes, notīra no netīrumiem un noskalo ar ūdeni. Lai saglabātu ingveru ilgāk, to var žāvēt, sasaldēt vai glabāt ledusskapī.

Ingvera lietošana medicīnā

Tradicionālā ķīniešu medicīna

Ingvers ir bijis svarīga sastāvdaļa tradicionālajā ķīniešu medicīnā tūkstošiem gadu. Tas tiek izmantots, lai ārstētu dažādas slimības, piemēram, saaukstēšanos, gremošanas traucējumus un sāpes.

Ķīniešu medicīnā ingvers tiek uzskatīts par sildošu līdzekli, kas palīdz uzlabot asinsriti un novērst enerģijas blokādes organismā.

Ajūrvēda

Ajūrvēdā, kas ir sena Indijas medicīnas sistēma, ingvers tiek izmantots kā universāls līdzeklis pret daudzām slimībām.

Tas tiek uzskatīts par “super-audzi”, kas palīdz līdzsvarot visus trīs doshas (ķermeņa enerģijas tipiem) un uzlabot vispārējo veselību. Ingvers tiek izmantots, lai uzlabotu gremošanu, stiprinātu imūnsistēmu un ārstētu iekaisuma slimības.

Mūsdienu medicīnas pētījumi

Mūsdienu medicīnas pētījumi ir apstiprinājuši daudzas tradicionālās lietošanas metodes ingveram.

Pētījumi liecina, ka ingvers var palīdzēt samazināt iekaisumu, mazināt sāpes, uzlabot gremošanu un stiprināt imūnsistēmu. Ingvers tiek pētīts arī kā potenciāls līdzeklis pret vēzi un citiem hroniskiem slimību stāvokļiem.

Ingvera produkti

Ingvera eļļa

Ingvera ēteriskā eļļa tiek iegūta no ingvera saknēm, un tai ir spēcīgas ārstnieciskas īpašības. Eļļa tiek izmantota aromterapijā, masāžā un ādas kopšanā. Ingvera eļļa palīdz mazināt stresu, uzlabot garastāvokli un stiprināt imūnsistēmu.

Ingvera piedevas

Ingvera piedevas, piemēram, kapsulas un tabletes, ir populārs veids, kā iegūt ingvera labvēlīgās īpašības bez nepieciešamības to lietot svaigā vai žāvētā veidā. Piedevas bieži tiek lietotas, lai ārstētu gremošanas traucējumus, mazinātu iekaisumu un uzlabotu vispārējo veselību.

Ingvera saldumi un uzkodas

Ingvera saldumi, piemēram, konfektes un žāvēti ingvera gabaliņi, ir populāri gardumi, kas apvieno ingvera labvēlīgās īpašības ar saldu garšu. Šie produkti ir lielisks veids, kā baudīt ingveru un iegūt tā veselības ieguvumus ikdienā.

Ingvers ir ne tikai garšviela, kas piešķir ēdieniem un dzērieniem unikālu garšu, bet arī spēcīgs ārstniecības augs ar daudziem veselības ieguvumiem.

No tā vēsturiskās izmantošanas līdz mūsdienu medicīnas pētījumiem, ingvers turpina pārsteigt ar savām daudzveidīgajām īpašībām.

Neatkarīgi no tā, vai to lieto kulinārijā, medicīnā vai kosmētikā, ingvers ir neaizstājams augs, kas ir pelnījis vietu katrā mājā.

Tā audzēšana un lietošana ir vienkārša un pieejama ikvienam, kas vēlas uzlabot savu veselību un bagātināt savu ikdienu ar šo brīnišķīgo augu.

Ingvera ievārījums ar citronu

Sastāvdaļas

ingvera sakne

3 citroni

1/2 l medus

Sagatavošana

1.Citronus sagriež kubiņos un liek litra burkā, kurā glabāsi ievārījumu. Pēc tam tajā pašā burkā sasmalciniet citronu ar blenderi.

2.Citronam pievieno rīvētu ingvera sakni.

3.Maisījumu pārlej ar medu un kārtīgi samaisa visas sastāvdaļas.

Lasi vēl: Šīs skaistās ziemcietes jāstāda augustā. Tagad ir īstais laiks padomāt par to, kāda izskatīsies puķu dobe nākamajā pavasarī

Tas ir viss! Šim ievārījumam nav nepieciešama termiskā apstrāde, un to var uzglabāt diezgan ilgu laiku, pateicoties medus konservatīvajām īpašībām. Pievienojiet šo līdzekli savai tējai vai vienkārši paņemiet karoti katru dienu.

Noteikti mēģiniet stiprināt savu imūnsistēmu šādā veidā un neesiet mantkārīgs – pastāstiet draugiem par šo brīnišķīgo recepti!

Leave a Comment