Lai gan brīvdienās tiek prognozēts sauss laiks, naktī uz svētdienu stipri snigs un daudzviet valdīs puteņa apstākļi.

Lai gan šajā nedēļas nogalē lietus nav gaidāms, līdz svētdienas vakaram ciklona ietekme atkal pastiprināsies.

Kā prognozēja Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, gandrīz visā teritorijā pūtīs brāzmains vējš Latvijas. Kurzemes ziemeļos tas pārsniegs 20 metrus sekundē. Teritoriju sāks šķērsot nokrišņu zona, kas nesīs stipru sniegu. Līdz ar to gaidāms arī putenis. Daļu valsts var skart arī putenis.

Šīs nedēļas nogalē laikapstākļus ietekmēs augsta spiediena sistēma no austrumiem, tāpēc lietus nav gaidāms.

Debesis būs daļēji apmākušās Sestdien, bet svētdien to pārklās bieza mākoņu sega. Vējš saglabāsies neliels. Diennakts tumšajā laikā gaiss sestdien atdzisīs līdz -13 grādiem, vietām piekrastē un dienvidaustrumos – līdz -4 līdz -7 grādiem. Arī dienas būs aukstas, gaisa temperatūrai saglabājoties -4 līdz -9 grādu robežās, vienīgi Kurzemes ziemeļos būs nedaudz siltāks, tur – 2 līdz -5 grādi.

Naktī uz pirmdienu valsts teritoriju no dienvidiem sāks šķērsot plaša nokrišņu zona, kā rezultātā daudzviet snigs.

Pirmdien visā valstī pūtīs brāzmains ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš. , kas otrdien pamazām norims. Gaisa temperatūra būs no -2 līdz -7 grādiem. Pirmdien un otrdien visā valstī gaidāma intensīva snigšana, iespējams pat ļoti spēcīgs putenis ar būtisku redzamības pasliktināšanos un sniega sanesumiem. Tāpat ļoti liela iespējamība, ka atsevišķos valsts reģionos, galvenokārt valsts austrumos, tiks novērots stiprs sasalstošs lietus.

Sagaidāms, ka nākamās nedēļas beigās snigšana turpināsies, taču ar mazāku intensitāti nekā nedēļas sākumā. Dažviet Latvijā sniega segas biezums varētu būt līdz 50 centimetriem. Tiek prognozēts mērens dienvidu vējš, gaisa temperatūra pārsvarā no -2 līdz -7 grādiem.

Leave a Comment