Latviešu mājas tekstila zīmola TULLIA HOME radījis jaunu augstvērtīgu dizaina gultas veļas kolekciju ar unikāliem Latvijas pļavu augu gleznojumiem

Jaunajā TULLIA HOME dizaina gultas veļas kolekcijā “Memento Vivere” notverti īsi, bet baudpilni mirkļi, kas piepildīti ar Latvijas dabas burvību. Ar roku gleznoti un uz dabiska kokvilnas satīna drukāti ziedu motīvi ir atgādinājums par skaistajām sajūtām vasaras ziedošajās pļavās, kad daba ir savā pilnbriedā.

“Memento Vivere” tulkojot no latīņu valodas nozīmē Atceries dzīvi. Šajos apstākļos, kad pasaule ir ierauta kara šausmās, sastingšana šķiet pašsaprotama aizsardzības reakcija. Es vēlos mudināt turpināt dzīvot un baudīt, radīt un sēt – šādi apliecinot, ka mēs ticam nākotnei, ” stāsta kolekcijas autore, dizainere Maija Eglīte.

Iegādājoties jauno kolekciju “Memento Vivere” tā ir iespēja atsaukt atmiņā vasaras ziedus un siltumu, kā arī paveikt labu darbu dabisko pļavu labā! TULLIA HOME sadarbībā ar Latvijas Dabas fonds aicina iegādāties košo ziedu gultas veļu, jo no katra pārdotā komplekta tiks ziedoti līdzekļi viena kvadrātmetra dabisko pļavu atjaunošanai.

“Latvijas dabiskās pļavas ir īstas dabas dārgumu krātuves – vienā kvadrātmetrā pļavas var būt līdz pat 50 augu sugām. Tajās mājo simtiem kukaiņu, vītero pļavas putni, un tieši tur var atrast trejdeviņas Jāņuzāles. Taču dabisko pļavu krāšņums, smarža, sanēšana un viss vērtīgais, ko tās dod, ir izzūdoša vērtība. Latvijā dabiskās pļavas saglabājušās vien 0,7% valsts teritorijas. Pirms 100 gadiem to bija 30%. Ja tieši šobrīd nerīkosimies, lai saglabātu, atjaunotu un apsaimniekotu dabiskās pļavas, zaudēsim tās uz neatgriešanos,” ziņo Latvijas Dabas fonds.

Jaunajā kolekcijā ietilpst 5 produkti: 3 izmēru segas pārvalki un 2 veidu spilvendrānas.

TULLIA HOME ir Latvijā radīts zīmols, ko 2020.gadā izveidoja talantīgā māksliniece un dizainere Maija Eglīte, lai savus gleznotos dabas motīvus ienestu arī ikdienas dzīves telpā.

Zīmola nosaukums iedvesmu radis no renesanses laika dzejnieces – kurtizānes Tullia d’Aragona, uzsverot spēcīgas sievietes personību. TULLIA HOME šobrīd piedāvā četras gultas veļas kolekcijas, no kurām viena iekļuvusi prestižā Britu interjera dizaina konkursa SBID AWARDS 2021 finālistu sarakstā. Katra no kolekcijām vēsta par savu mirkli dabā.

Visa produkcija apskatāma un iegādājama mājaslapā www.tulliahome.com un sākot no šī gada novembri arī Nakts Mēbeles salonos.

Leave a Comment