LOK un Coca-Cola Foundation programmā “Par aktīvu dzīvesveidu” Latvijas reģionos izvietos 11 multifunkcionālus āra trenažierus

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) sadarbībā ar Starptautiskās Olimpiskās komitejas ilggadējo atbalstītāju “Coca-Cola Foundation” 2018.gadā turpina īstenot programmu “Par aktīvu dzīvesveidu” jeb “Wake Your Body”, kuras galvenais mērķis ir veicināt un pilnveidot aktīva un veselīga dzīvesveida popularitāti Latvijas iedzīvotāju vidū.

Programma “Par aktīvu dzīvesveidu” šajā gadā atbalstīs 11 multifunkcionālu āra trenažieru izvietošanu visā Latvijā. Noslēdzoties pieteikuma iesūtīšanas termiņam, LOK saņēma iesniegumus no 79 Latvijas pašvaldībām un pilsētām.
Pagājušajā nedēļā LOK telpās Elizabetes ielā 49 noritēja žūrijas sēde, kuras laikā tika izskatīti visi iesniegtie pieteikumi. Žūrijas komisijā strādāja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers, LOK finanšu direktors Aldis Āboliņš un LOK mārketinga direktore Dace Gulbe. Visi iesniegtie pieteikumi tika sadalīti piecos grozos un izlozes kārtībā par uzvarētājiem kļuva, kuri savā īpašumā iegūst multifunkcionālu āra trenažieri:
1. Burtnieku novada pašvaldība;
2. Daugavpils pilsētas dome;
3. Dobeles novada pašvaldība;
4. Gulbenes novada pašvaldība;
5. Ikšķiles novada pašvaldība;
6. Jelgavas pilsētas dome;
7. Kuldīgas novada pašvaldība;
8. Ķekavas novada pašvaldība;
9. Priekuļu novada pašvaldība;
10. Rēzeknes novada pašvaldība;
11. Saldus novada pašvaldība.

“Programma “Par Aktīvu dzīvesveidu” Latvijā tiek organizēta jau otro gadu un mēs pateicamies Starptautiskās Olimpiskās komitejas ilggadējiem partneriem “Coca-Cola Foundation” par sabiedrības aktīva un veselīga dzīvesveida veicināšanu,” atzīmē Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis.
“Esam gandarīti, ka “Coca-Cola Foundation” turpina popularizēt un atbalstīt aktīva dzīvesveida projektus Latvijā un tās reģionos”, izsakās LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers. “Vese***a ir viena no galvenajām cilvēka dzīves vērtībām un sporta nodarbības ir efektīvs veids kā to uzlabot. Ar šīs programmas atbalstu veicināsim veselīga dzīvesveida popularizēšanu Latvijas reģionos”.
“Coca-Cola Baltics” sabiedrisko attiecību vadītāja Nele Normaka izteica pateicību par “Coca-Cola Foundation” ilgstošo sadarbību ar Latvijas Olimpisko Komiteju. “Vecāki un citi vietējās sabiedrības pārstāvji ir vislabākais piemērs un paraugs bērniem un jauniešiem, lai saprastu aktīvā dzīvesveida nozīmīgumu cilvēka dzīvē. Esmu neizsakāmi priecīga, ka iepriekšējos gados programmā “Par Aktīvu dzīvesveidu” iesaistījās tik plašs Latvijas novadu pašvaldību un pilsētu skaits, un gaidu, ka arī šogad mūsu kopīgās aktivitātes ar Latvijas Olimpisko komiteju ļaus sabiedrībai pievērsties aktīvam un veselīgam dzīvesveidam”.
Āra trenažieri novada centros un pilsētās tiks izvietoti dažādās vietās – pilsētas stadionos un parkos, sporta centros un aktīvās atpūtas vietās pludmalēs un citur. Plānotie multifunkcionālo āra trenažieru atklāšanas datumi katrā reģionā ir atšķirīgi, taču pirmie trenažieri tiks uzstādīti jau šī gada jūlija beigās un to uzstādīšana turpināsies līdz pat gada beigām.
Mazkustīgs dzīvesveids ir visas pasaules, tai skaitā, arī Latvijas problēma, kas ietekmē iedzīvotāju veselību un nereti izraisa arī nopietnas Sli**bas. Saskaņā ar Latvijas Republikas Vese***as ministrijas un Sli**bas profilakses un kontroles centra datiem vien 33% Latvijas iedzīvotāju brīvo laiku pavada fiziski aktīvi. Turklāt 50% iedzīvotāju vecumā no 24 gadiem ir vērojama aptaukošanās problēma.
Lai veicinātu aktīvu dzīvesveidu Latvijā, kā arī tās kaimiņvalstīs, “Coca-Cola Foundation” sadarbībā ar LOK 2018.gadā turpina īstenot programmu “Par aktīvu dzīvesveidu” jeb “Wake Your Body”. “Wake Your Body” programma tiek īstenota visās Baltijas valstīs – Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, katrā no tām izvietojot 11 multifunkcionālus āra trenažierus.

Leave a Comment