Kā atrast ideālo kāzu dāvanu? Padomi un ieteikumi jaunlaulāto priekam

Latvijā ik gadu laulības ostā iestūrē vairāk nekā 10 000 pāru. Tas nozīmē, ka daudzi šovasar jau saņēmuši ielūgumus uz kāzām un jāsāk prātot, ko jaunlaulātajiem uzdāvināt. Nacionālais dāvanu eksperts, uzņēmums “Lieliska dāvana” piedāvā radošas idejas dažādiem dāvanu variantiem – no netradicionāli iesaiņotas naudas vai dāvanu kartes līdz ekskluzīvām lietām.

Lasi arī: Ar kartupeļu diētu pēc 3 dienām par 3kg vieglāki

Kāzu dāvanas vērtība ir atkarīga no dažādiem apstākļiem:

• Kāda veida svinības tiks rīkotas? Neformāls svinību vakars pie dabas vai divu dienu dzīres viesu namā? Pirmajā gadījumā vai arī tad, ja jaunlaulātos apsveiksiet pie baznīcas vai dzimtsarakstu nodaļas, dāvanas izvēle var būt pieticīgāka.

• Cik tuvi jums ir jaunlaulātie? Tuvinieki un labi draugi tradicionāli gādā vērtīgākas kāzu dāvanas nekā attāli radinieki vai kolēģi.

• Kādi būs papildu izdevumi, gatavojoties svinībām? Ja, piemēram, būsiet līgavas māsa un jums būs papildu tēriņi, organizējot vecmeitu ballīti, vai arī jānomā svinību kleita, visticamāk, dāvanai varēsiet atvēlēt mazāku summu nekā viesis, kuram nebūs nekādu īpašu pienākumu un izdevumu.

Nauda ķieģelī, burkā vai pudelē – radoši un pārsteidzoši

Latvijā kāzu plānotāji zina teikt, ka cilvēki kāzu dāvanai atvēl no 50 līdz 100 eiro. Amerikāņu izdevumi kāzu dāvanām veido apmēram 150 EUR vasarā un 130 eiro citos gadalaikos. Briti dāvina nedaudz pieticīgākas kāzu dāvanas: 62% britu šim nolūkam tērē 56-112 eiro, 28% – līdz 50 eiro, bet 10% kāzu dāvanām atvēlē vairāk nekā 112 eiro.

Lasi arī: Pārliecinies, vai tavas attiecības ir laimīgas

Arī tad, ja jaunlaulātie lūdz kāzās dāvināt naudu, to var oriģināli iesaiņot: ievietot glītā krājkasītē vai lādītē, uz kuras iegravēts teksts ar jauku novēlējumu vai jaunlaulāto iniciāļiem. Krājkasīte pēc kāzām paliks ne tikai kā skaista piemiņa, bet arī palīdzēs ātrāk sakrāt naudu vajadzīgajam pirkumam. Cits variants ir naudas banknotes (5, 10 vai 20 eiro u.c.) ievietot keramiskā ķieģeļa atverēs, to skaisti iesaiņojot – būs pārsteigums un izbrīns, smagajā sainī atrodot vērtīgu saturu. Ar dāvināmo naudu var izgreznot arī ziedus puķupodā, banknotes var ierāmēt, ielikt burkā, pudelē utt. – esiet radoši, un nebaidieties no pārdrošām idejām.

Piecas labas idejas, ja nevēlaties dāvināt naudu

Ja nevēlaties jaunlaulātajiem vienkārši pasniegt naudu, pēc daudzu gadu pieredzes dāvanu ideju radīšanā un gūtajām atsauksmēm uzņēmums “Lieliska dāvana” novērojis, ka jauno pāri īpaši iepriecina šādas dāvanas.
SPA ar nakšņošanu. Saņemot dāvanu karti SPA procedūrām ar nakšņošanu, jaunlaulātajiem būs iespēja pagarināt medusmēnesi un relaksēties pēc saspringtās gatavošanās kāzu svinībām.

Romantiska fotosesija. Lai ilgāk saglabātu atmiņā romantisko kāzu laiku, laba ideja ir īstenot fotosesiju neparastos apstākļos, piemēram, saulrietā pie jūras. Saulriets fotosesijai ir ļoti īpašs laiks, jo veidojas neatkārtojamas gaismu un krāsu spēles, ir īpaša noskaņa un pasaule šķiet romantiskāka.

Lasi arī: Ko darīt ar zilumiem, kas rodas ātri

Dāvana gardēžiem. Ja lūkojaties pēc kāzu dāvanas idejas gardēžiem un, ja jaunlaulātie dievina gardu ēdienu un labprāt izmēģina arī kaut ko eksotisku, labs risinājums ir dāvanu karte vakariņām vai degustācijai, vai pat abi šie varianti.

Romantisks kruīzs diviem. Ūdens, miers, saule un vējš ir lieliska atpūta un fantastisks piedzīvojums vienlaikus, kas ļaus baudīt divvientulību un atgūt enerģiju pēc kāzu kņadas. Šādu romantisku gaisotni uzburs, piemēram, brauciens ar buru jahtu “Raido” pa Daugavas ūdeņiem.

Ceļojums. Jebkurš jaunais pāris priecāsies par iespēju paceļot, tāpēc būs laimīgi dāvanā saņemt nelielu ceļojumu ar autobusu, lidojumu uz kādu valsti vai arī ceļazīmi eksotiskai atpūtai.

Kādas lietas dāvināt?

Ja tomēr nevēlaties dāvināt ne naudu, ne dāvanu kartes, vienmēr labs risinājums ir pasniegt stilīgus trauku un galda piederumu komplektus, kvalitatīvu gultasveļu, pledus vai dvieļus, kas izšūti ar jaunlaulāto iniciāļiem vai vārdiem. Jauka romantiska dāvana būtu arī kompaktas divvietīgas šūpoles, šūpuļtīkls, stilīgs mākslas darbs, vinila plašu atskaņotājs u. c.

Paturiet prātā, ka izdevusies dāvana ir radoša dāvana: ja dāvināsiet naudu vai dāvanu karti, pacentieties to iesaiņot pēc iespējas oriģinālāk. Savukārt, ja dāvināsiet lietas, izvēlieties kvalitatīvas dāvanas ar maigu dizainu vai arī personalizētas dāvanas ar vārdiem, novēlējumiem, iniciāļiem, kāzu datumu u. tml.

Leave a Comment