Retro šokolādes un piparmētras delikatese, ko katru gadu gatavoju svētkiem

Cilvēki vienmēr jautā, kāpēc mani tik ļoti aizrauj cepšana. Viens no galvenajiem iemesliem ir tas, ka pat visvienkāršākā recepte var izraisīt tik specifiskas atmiņas. Izgatavojot šos kēksiņus, man bija ļoti skaidra ideja par to, kādus es gribēju tos redzēt.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Gatavošanas eļļa pannas ieeļļošanai
1 kaste kūciņas
1 nūja (113 g) nesālīta sviesta, istabas temperatūras
3 (85 g) krējuma siera, istabas temperatūras
2 1/4 tējkarotes piparmētru ekstrakta
1 šķipsniņa sāls
1 3/4 tases (198 g) pūdercukura
1 ēdamkarote biezā krējuma
Zaļā šķidrā pārtikas krāsviela, pēc izvēles
3 (85 g) daļēji saldas šokolādes, sasmalcinātas.
12 piparmētras šokolādes – smalki sagrieztas (apmēram 1/3 glāzes), pēc izvēles.

Pirmais pagatavošanas solis:

Izvietojiet režģi cepeškrāsns centrā un uzkarsējiet cepeškrāsni atbilstoši kūciņu maisījuma iepakojuma norādījumiem.

Viegli apsmidziniet 8×8 cm lielu metāla cepamo pannu ar nepielipīgu cepšanas eļļu. Izklājiet pannu ar pergamenta papīru, atstājot brīvas vietas visās pusēs.

Otrais pagatavošanas solis:

Sagatavotajā pannā ievietojiet cepumu mīklu un izlīdziniet to vienmērīgā kārtiņā. Cepiet cepumus saskaņā ar iepakojuma norādījumiem. Novietojiet cepumus pannā uz režģa un ļaujiet tiem pilnībā atdzist (apmēram 1 stundu).

Trešais pagatavošanas solis:

Bļodā ar mikseri uz vidēja ātruma vidēji ātri sakuliet sviestu, krējuma sieru, piparmētru ekstraktu un sāli līdz gludai masai, apmēram 1 minūti.

Sviesta maisījumā izsijājiet pūdercukuru. Pievienojiet 1 ēdamkaroti bieza krējuma un zaļo pārtikas krāsvielu (ja izmantojat, sāciet ar 3 pilieniem) un lieciet uz vidēji maza ātruma, līdz maisījums apvienojas, pēc tam palieliniet ātrumu līdz vidēji lielam, līdz nedaudz izgaismojas krāsa un kļūst pūkaina.

Uzlieciet piparmētru krēmu uz atdzesētajiem keksiņiem, kas vēl atrodas pannā, un izlīdziniet to vienmērīgā kārtiņā. Atdzesējiet ledusskapī, līdz piparmētru kārta ir pārvētusies cietā kārtā un, viegli ieduriet ar bakstāmo.

Lasi vēl: Galvenais karstais ēdiens svētku mielastam – gaļa ar neparastu nosaukumu “Grāmata”

Ceturtais pagatavošanas solis:

Uzkarsējiet 1/3 glāzes krējumu nelielā, mikroviļņu krāsns drošā bļodiņā 15 sekunžu intervālos, līdz krējums ir ļoti karsts un nedaudz burbuļo – 30 līdz 45 sekundes.

Pievienojiet krēmam sasmalcināto pussaldo šokolādi, pārliecinoties, ka tā ir pilnībā pārklāta, un ļaujiet nostāvēties 1 minūti, lai šokolāde sāktu palikt mīkstāka. Sajauciet krējumu un šokolādi, līdz šokolāde ir pilnībā izkususi. Ļaujiet nostāvēt apmēram 5 minūtes, lai šokolāde nedaudz atdzistu.

Piektais pagatavošanas solis:

Ātri strādājiet, lai izvairītos no piparmētru kārtas, lai tā nav izkususi. Pārkaisiet ar sasmalcinātām šokolādes piparmētrām. Ievietojiet kēksiņus ledusskapī, līdz tie ir labi atdzesēti un stingri, vismaz 30 minūtes.

Pārceliet plātsmaizīšu kārtojumu uz griešanas dēlīša, izmantojot pārkarsušo pergamentu. Ar asu nazi sagrieziet keksiņus.

Lai iegūtu vislabāko tekstūru un garšu, keksiņus pasniedz atdzesētus no ledusskapja. Tos var uzglabāt vienā slānī hermētiskā traukā ledusskapī līdz 1 nedēļai.

 

Leave a Comment