Mandarīnu deserts bez cepšanas un cepumiem – veselīgi, garšīgi, vienkārši

Kad desertā ir augļi, tas ir lieliski, skaisti, un tik garšīgi izskatās. Šis deserts vizuāli pārsteigs jūsu ciemiņus, esiet gatavi uzslavām

Parasti desertiem vai kūkām augļus sagriež mazos gabaliņos. Ko darīt, ja mēs atstājam visu veselu augli, kā tas ir? Piedāvājam jums bez cepšanas deserta rullīša recepti, kurā galvenie varoņi būs mandarīni, kas nav sadalīti daiviņās, bet atstāti veseli. Bet, protams, miza ir jānoņem (un jāizžāvē, lai to izmantotu, piemēram, kā deserta dekorāciju vai tējai).

Soli pa solim pagatavošanas instrukcija:

Želatīnu pārlej ar karstu pienu, līdz tas pilnībā izšķīst. Ja piens atdziest un želatīns vēl nav izšķīdis, šo maisījumu var nedaudz uzsildīt.
Traukā liek olu, pievieno cukuru, samaisa, pievieno miltus, atkal samaisa. Nepārtraukti maisot nelielās porcijās ielej pienu (kopā 300 ml). Pievienojiet vanilīnu vai vaniļas cukuru un samaisiet.


Uzliek maisījumu uz uguns un, nepārtraukti maisot, ļauj tam vārīties, tad noņem no uguns. Ielejiet pienā izšķīdinātu želatīnu, samaisiet un ļaujiet krēmam atdzist, periodiski to maisot ar karoti, lai uz virsmas neveidotos plēvīte.
Deserta pamatā ir veikalā nopērkamās vafeles vai vafeļu kūku pamatnes. Ņemam tos un ar rokām sasmalcinām drumstalās.


Sadaliet šokolādes tāfelīti gabalos un pievienojiet tai sviestu. To visu izkausē ūdens peldē vai, ik pa laikam apmaisot, mikroviļņu krāsnī. Šokolādi nedrīkst pārkarsēt, lai tā nesarecētu. Sviesta-šokolādes maisījumu pārlej vafeļu skaidiņām. Mēs mīcam savu “mīklu” ar rokām, lai sastāvdaļas apvienotos 1-2 minūtes.

Pēc tam pakāpeniski pievienojiet skābo krējumu, sākot ar 2 ēdamkarotēm. Maisa, līdz izveidojas plastilīna konsistences gabaliņš. Ja skābā krējuma nav pietiekami, pievienojiet to pakāpeniski. Ja uzskatāt, ka mīkla nav pietiekami salda, varat pievienot nedaudz pūdercukura.

Paņemiet taisnstūrveida veidni (var izmantot silikona) un izklājiet tās pamatni ar pārtikas plēvi. Izklājam vafeļu-šokolādes mīklu un veidojam pamatni, vienmērīgi sadalot pa visām formas malām. Piepildiet trauku ar krēmu līdz vidum. Ievietojiet nomizotus mandarīnus (vai kivi) veselus  iekšā krēmā.

Pārklājiet augļus ar atlikušo krējumu un ielieciet mūsu nākotnes rullīti ledusskapī uz nakti. No rīta mēs to izņemam un apgriežam uz tāfeles. Uzmanīgi noņemiet pārtikas plēvi. Skaistums! Deserts sanāca blīvs un lieliski notur formu!


Virsū uzkaisa kakao vai rīvētu šokolādi un dekorē pēc vēlēšanās – ar augļiem, rozīnēm, žāvētu augļu gabaliņiem, marmelādi, riekstiem, cukura figūriņām. Deserts gabalos sagriezts izskatās vienkārši krāšņs – augļus negriezām, bet gan veselus atstājām desertā, un tas viss izskatās ļoti apetīti.

Lasi vēl: Vien izlasot nosaukumu jau gribās to pagatavot – vistas stilbiņi ar āboliem krējuma un apelsīnu mērcē

Sastāvdaļas:

Šokolādes pamatnei:
vafeles bez pildījuma – 100 g
tumšā šokolāde – 120-130 g
sviests – 70 g
skābs krējums (jebkurš tauku saturs) 4-6 ēd.k.

Krēmam:
piens – 400 ml
želatīns – 2 ēd.k.
ola – 1 gab.
cukurs – 150 g
kviešu milti – 3 ēd.k.
vanilīns – pēc garšas.

Pildījumam:
mandarīni (vai kivi, ja garšo vairāk) – 5 gab.

Maigais saldskābais rullītis ir gatavs! Tas noteikti patiks visiem jūsu iecienītākajiem saldum mīļiem. Nav jātērē daudz laika, ātri uzlieciet tējkannu un ieprieciniet savu ģimeni! Kopumā dariet to pēc iespējas biežāk, un viņi noteikti atbildēs līdzīgi! Lai mīlestība jums un siltums jūsu mājās!

Leave a Comment