Meditācijas sastrēgumos: kā izdevīgi pavadīt garlaicīgo laiku

Mūsdienu pasaule reti kad iztiek bez stāvēšanas nīstos sastrēgumos, kad garastāvoklis strauji krītas un aizkaitinājums sakrājas ar smagu segu. Meditācija palīdzēs izvairīties no negatīvām emocijām un atrast iekšējo līdzsvaru.

Meditācijas var būt ne tikai statiskas, bet arī dinamiskas. Tātad mieru var rast pat ejot, kā arī lietderīgi pavadīt laiku dažādos apstākļos. Eksperti iesaka iemācīties meditēt piespiedu apstāšanās laikā un  nesatraukties. Ja sastrēgumā nāksies zaudēt dārgo laiku, vari to izmantot sev un savas enerģijas labā.

Meditācija pasažierim

Piespiedu apstāšanās laikā ir svarīgi atrast stabilu stāvokli, aizvērt acis un koncentrēties uz elpošanu. Mierīgas elpas un lēnas izelpas mazinās stresu un palīdzēs atbrīvoties no negatīvām emocijām. Šādas meditācijas laikā ir svarīgi iedomāties kaut ko patīkamu: vēja skaņas mežā, putnu dziedāšanu, atmiņas par laimīgiem dzīves mirkļiem. Skaņas pavadījums palīdzēs uzlabot efektu – tam palīdzēs austiņas un iepriekš lejupielādētas audio meditācijas.

Meditācija vadītājam

Meditēt pie stūres nav tik vienkārši, jo jāuzrauga ceļš un situācija kopumā. Iepriekš lejupielādētās meditācijas nāks palīgā autovadītājiem. To klausīšanās būs aktuāla tiem, kuri ir nervozi vai kavējas, nevar atrast sev vietu un ir gatavi negatīvo izmest apkārtējā telpā. Klausoties meditācijas, svarīgi elpot vienmērīgi – arī elpošanas vingrinājumi palīdzēs atslābināties.

Vispārējā meditācija

Saspringtā stāvoklī ir svarīgi pievērst uzmanību savam ķermenim, apzināties sevi un noteikt saspringtās vietas. Pēc tam jums ir nepieciešams ieelpot un maigi izelpot, atslābinot noteiktu ķermeņa daļu. Visbiežāk tā ir seja, kakls un pleci. Lēnas izelpas palīdzēs atbrīvoties no spriedzes un sasprindzinājuma, atbrīvos neapmierinātības un kairinājuma grumbas, kas virmo iekšā. Jūs varat “elpot” un atbrīvoties domas, kas jums steidzami jādodas. Daudzi garīgi un pat skaļi sāk steidzināt priekšā braucošo transportlīdzekli, sapņojot pēc iespējas ātrāk tikt īstajā vietā. Ir svarīgi šādus mirkļus apzināties un “elpot”, izbaudot mieru un relaksētu stāvokli.

Lasi arī: Zvaigžņu prognoze nedēļai no 2022. gada 12. līdz 18. decembrim

Ir daudz veidu, kā tikt galā ar stresu, un tā ne vienmēr būs meditācija. Lielisks pozitīvu emociju avots būs fiziskās aktivitātes, kā arī radošas aktivitātes. Mākslas terapija labvēlīgi ietekmē enerģiju, pamodina apslēptās spējas un atbrīvo no negatīvām emocijām, kas saindē mūsu dzīvi un kļūst par daudzu problēmu avotu.

Leave a Comment