Esiet uzmanīgi: pirmdien un otrdien sagaidāms putenis, apgrūtināta redzamība un pārvietošanās

Latvijas vides, ģeoloģijas un metoroloģijas centrs brīdina, ka Latviju no dienvidaustrumiem šķērsos plaša nokrišņu zona, kas pirmdien un otrdien nesīs ilgstošu un stipru sniegu, sniega sega palielināsies par 5-9 cm. Naktī uz pirmdienu austrumu rajonos, savukārt pirmdien dienā vietām arī rietumu rajonos gaidāms putenis un ļoti stiprs sniegs, sniega sega palielināsies vēl par 10-14 cm. Puteņa laikā brīžiem redzamība pasliktināsies līdz 100-500 m, kā arī uz ceļiem veidosies sniega sanesumi!

Latvijas centrālajā rajonā ir izsludināts dzeltenais brīdinājums. 11.12.2022. nakts vidū Rīgā gaidāms ilgstošs un stiprs sniegs, līdz 12.12. dienas vidum sniega sega pieaugs par 5-8 cm. Gaidāms arī ļoti stiprs putenis, kā laikā brīžiem redzamība samazināsies līdz 100-500 m! Ceļi būs slideni, un uz tiem veidosies sniega sanesumi!

Esiet gatavi, ka putenis plašās teritorijās traucēs transporta kustību uz ceļiem un dzelzceļiem, gaisa satiksmi, kā arī gājēju pārvietošanos u.c. āra aktivitātes. Pārvietojoties pa ceļiem, esiet ļoti uzmanīgi.

Latvijas austrumu un rietumu rajonos ir izsludināts oranžais brīdinājums.

Kurzemē ir izsludināts dzeltenais brīdinājums. 12.12.2022. no rīta Kurzemē piekrastē ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-24 m/s.

Esiet informēti, ka nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu, tādēļ atsevišķas āra aktivitātes var tikt traucētas.

 

 

Leave a Comment