Meklējat trūkumus citos cilvēkos? Tieši tā jūs ņemat daļu viņu karmas uz sevi!

Vai jūs zināt, ka, kad jūs nosodāt citus cilvēkus, jūs uzņematies kādu no viņu sliktajām karmām? Tāpēc uzdodiet sev jautājumu – vai uz Zemes ir kāds cilvēks , kurš vēlas brīvprātīgi apgrūtināt sevi ar kāda cita slogu, ja viņš jau tā ir tik ļoti apgrūtināts?

Šrīla Bhakti Sarasvati Thakur savās grāmatās runā par kļūdu, cenšoties vienmēr meklēt citos cilvēkos tikai trūkumus un mēģināt redzēt sevi kā tādu, kas spēj labot citus cilvēkus. Tiek minēts, ka vēlme atrast trūkumus citos cilvēkos – kā akmeņi, kas saasina mūsu dvēseles, ir atrodama daudzos svētajos tekstos. Turklāt par to runāja pazīstami rietumu kultūras cilvēki.

LASI ARĪ: 3 kļūdas, kas atņem sievietei viņas spēku

Kā Aldos Haksli reiz teica:

„Neviens nevar pievērst savu uzmanību ļaunumam vai pat ļaunuma idejai, un palikt neaptraipīts. Ja jūs daudz vairāk vēlaties pretoties velnam nekā censties panākt dievišķo, tas ir ļoti bīstami jums. Katra krustneša ceļā atrodas ārprāts, viņa dvēseli moka ļaunums, ko viņš piedēvē saviem ienaidniekiem, ļaunums, kas kļūst par daļu no sevis. ”

Tāpēc nākamajā reizē, kad plānojat skaidri vai atklāti kritizēt citu personu, padomājiet par šiem Vēdu citātiem, kas izskaidro patieso vēlmi atrast trūkumus citos cilvēkos un kā šī vēlme ietekmē mūsu karmu.

“Nezinošs cilvēks mēģina kaitēt personai ar ļaunajiem spēkiem un sitieiem mugurā. (Mahabharata)

“Kritizētai personai nav jāmaksā kritiķim ar vienu un to pašu monētu, jo viņa vārda sāpes, ja tas ir izturētas, kritiķis laika gaitā tiks sagrauts ar savu kritiku un kritizētajam atnesīs laimi un veiksmi. (Mahabharata)

„Tas, kurš paliek mierīgs, nemainoties dusmām, saņem visu likumpārkāpēja uzkrāto dievbijību. Un viņa paša grēki tiek nodoti dusmīgajai personai, kas viņu nosoda. ” (Mahabharata)

LASI ARĪ: 6 zodiaka zīmes, kas ir visvairāk atkarīgas no mīlestības

“Ikviens, kurš bauda slavu vai kritiku par citu īpašībām un uzvedību, ātri novirzās no sava ceļa, iejaucoties iluzorā dualitātē.” (Srimad Bhagavatam).

„Visā mūžā brāhmanam jāapsver viss materiāls kā inde un apvainojumi kā salds nektārs. Jo, kad kāds iemācās paciest apvainojumus, viņš atrod mieru, guļ laimīgi, nomodā ir laimīgi un dzīvo laimīgi. Tas, kas Viņu apvaino, ņem grēku, atrod nemieru un ar savām darbībām atņem sev laimi šajā un nākamajā dzīvē. (Manu-samhita).

„Tas, kas slavē kādu sejā, bet runā sliktiem vārdiem par viņu aiz muguras, nav labāks par niknu suni. Viņš pats noliedz visas savas iespējas šajā augstākā līmeņa eksistenci šajā pasaulē. ” (Mahabharata).

avots: esotericblog

Leave a Comment