Melnais kaķis mājā: zīmes un interesanti fakti, kas noteikti jūs pārsteigs

Ir daudz pareģojumu un ticējumu par melnu kaķi. Slavenākais no tiem – ja melns kaķis pārskrējis pāri ceļam, būs nelaime. Lai to novērstu, jāiet pretējā virzienā vai vismaz trīs reizes jāpļauj pāri kreisajam plecam un jāturpina ceļš.

Vēl kāda tautas zīme norāda, ka melna kaķa parādīšanās mājā ir nelaimes vēstnesis. Savukārt negaisa laikā melns kaķis piesaista zibeni.

Taču ir arī daudz pretēju zīlēju. Piemēram, jūrnieki tic, ka melna kaķa klātbūtne uz kuģa sola veiksmīgu ceļojumu. Senie slāvi ar lielu cieņu izturējās pret melnajiem kaķiem, jo tie vislabāk iznīcināja grauzējus, bija spēcīgi mājokļa talismani. Ievācoties jaunā mājoklī, vispirms mājā ielaida melnu kaķi, lai sadraudzētos ar saimnieci.

Melns kaķis mājā – tas ir labi vai slikti

Ne vienmēr melnie kaķi ir nelaimes vēstnesis. Zīlnieki saka, ka tumšas krāsas kaķis mājā ir īsts amulets. Tas pasargā mājokļa īpašniekus no jebkādas maģijas, skaudības un ļaunuma. Dzīvnieks palīdz saimniekam tikt galā ar galvassāpēm, nogurumu un spiediena svārstībām.

Turklāt saskaņā ar ticējumiem, ja mājā ienācis melns kaķis, tas jālaiž uz sliekšņa un jābaro. Nekādā gadījumā nedrīkst dzīvnieku dzīt prom.

Saskaņā ar tautas pareģojumiem:

Ja mājā ienācis grūsns kaķis – gaidāms papildinājums ģimenē.

Ja pēc radinieka aiziešanas mūžībā mājā parādījās melns kaķis – aizgājēja dvēsele brīdina ģimeni par iespējamām briesmām.

Ja melns kaķis iekļuvis mājā, kur ir kāds smagi sasirdzis, tad drīz viņa fiziskā labsajūta uzlabosies.

Melnie kaķi var uzlabot garastāvokli, atjaunot enerģijas līdzsvaru un spēku.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment