Mēness sējas kalendārs jūnijam: ko un kad stādīt dārzā

Mēness kalendārs darbam dārzos un mazdārziņos tiek izmantots jau daudzus gadsimtus. Ir noteiktas kultūras, kas jāstāda un jāaudzē tikai Augoša Mēness laikā, un ir tādas, kas tikai Dilstoša Mēness laikā.

Un Pilnmēness vai Jauna Mēness dienās bieži vien šādiem darbiem ir noteikts aizliegums. Ko un kad būs iespējams stādīt dārzeņu dārzā 2024. gada jūnijā, lasiet tālāk.

Mēness fāzes

Jauns mēness nav labākais laiks darbam dārzā. Šādās dienās nevajadzētu stādīt vai pārstādīt. Un tā nav viena diena, bet gan trīs – diena pirms un diena pēc. Ja patiešām vēlaties paveikt ko noderīgu, varat veikt augu apgriešanu, tikt galā ar kaitēkļiem un mērenu laistīšanu.

Pilnmēness – nevar stādīt vai pārstādīt augus, un arī tas ilgst trīs dienas. Taču jūs varat apkarot kaitēkļus, retināt biezus stādus, izravēt nezāles, diedzēt vai vākt sēklas.

Augošais Mēness – Mēness aug un iesūc augu enerģiju un sulas. Tāpēc šis ir uzskatāms par labāko laiku darbam dārzeņu dārzā un augiem, kuru augļi nobriest virs zemes. Tie galvenokārt ir ziedi, garšaugi, zaļumi, daži dārzeņi, augļi. Var stādīt, pārstādīt un potēt.

Dilstošs Mēness – sulas un enerģija plūst uz saknēm. Tāpēc šajā laikā vajadzētu nodarboties ar augiem, kas nobriest zem zemes – sakņu kultūrām un sīpolpuķēm. Jūs varat sēt pākšaugus un sīpolus, stādīt sakņaugus. Tāpat šādās dienās var ravēt nezāles, laistīt, barot augus, griezt zarus un novākt ražu.

Lasi vēl: Tas, ko ieraudzīsiet vispirms, daudz ko pastāstīs par jūsu raksturu: vizuāls tests

Labvēlīgas dienas stādīšanai jūnijā

Dārzeņi un garšaugi

Kartupeļi, burkāni, bietes – 3., 4., 23. jūnijs.

Sīpoli – 3., 4., 15., 16., 23. jūnijs.

Ķiploki – 3., 4., 15., 16., 23. jūnijs.

Tomāti – 8., 9., 15.-21., 23. jūnijs.

Gurķi – 3, 4, 8, 9, 17-19, 23. jūnijs.

Pipari, baklažāni – 8., 9., 10-12., 17.-21. jūnijs.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment