Gaisīgas profiteroles un maigi eklēri ir lielisks kārums pie tējas. Šīs kūkas var pildīt arī ar pikantu pildījumu, piemēram, krabju salātiem vai pastēti, lai pagatavotu lielisku sāļu uzkodu.
Plaucētās mīklas izstrādājumi tiek gatavoti pavisam vienkārši, un ar tiem ir patīkami strādāt, ja tiek ievērota recepte. Šie konditorejas izstrādājumi tiek uzskatīti par diezgan kalorijām bagātiem un dārgiem, taču reizi pa reizei jūs varat sevi palutināt ar šādu gardumu.
Kā pagatavot plaucēto mīklu
Sastāvdaļas:
Kviešu milti – 150 g
Vistas olas – 4-5
Ūdens – 250 ml
Sviests vai margarīns – 100 g
Cukurs – 10 g
Sāls – 5 g
Lasi vēl: Mēness sējas kalendārs jūnijam: ko un kad stādīt dārzā
Pagatavošana:
Sviestu var aizstāt ar margarīnu. Sviestu sagriež kubiņos un atstāj istabas temperatūrā, lai nedaudz izkūst.
Nelielā katliņā ielej dzeramo ūdeni un nedaudz uzkarsē.
Ievieto sviesta kubiņus siltajā ūdenī un karsē, līdz sviests ir pilnībā izkusis. Katliņu noņem no karstuma.
Pievieno cukuru un sāli, labi samaisa, lai izšķīdinātu kristālus.
Ar lāpstiņu iemaisa miltus. Mīklu maisa līdz viendabīgai masai, lai nebūtu gabaliņu.
Katliņu ar mīklu atgriež uz plīts, bet uz mazu karstumu.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!