Mītu atmaskošana par laulību – 1. daļa

Mīts Nr.1 Pēc kāzām būs daudz mazāk seksa

Taisnība. Patiesībā nevajadzētu satraukties par dzimumdzīvi pēc kāzām, tādēļ, ka pētījumi pierādījuši, ka laulāti pāri mīlējas daudz biežāk, nekā cilvēki, kuri vienkārši dzīvo kopā. Pie tam pāri, kuri savienojušies ar laulības saitēm, gultā ir daudz laimīgāki, nekā “brīvie” pāri. Varbūt, tas notiek tāpēc, ka cilvēki, kuri apprecējušies, darījuši to mīlestības dēļ un apzināti. Bet daudzi cilvēki dzīvo kopā vienkārši pieraduma un inerces pēc, un pa to laiku noskata sev jaunus pretendentus kopdzīvei.

Mīts Nr.2 Ja ilgi dzīvo kopā pirms kāzām, tad laulība būs spēcīga

Taisnība. Ja jūs jau esat pieradusi pie tā, ka jūsu partneris izmētā zeķes pa māju, vēl nenozīmē, ka pats briesmīgākais jau ir aiz muguras.  Jēlas Universitātes pētījumi pierādījuši, ka pāri, kuri dzīvoja kopā pirms kāzām, izjūk divas reizes biežāk par tiem, kuri to nav darījuši.  Kad cilvēki vienkārši dzīvo kopā, tad neattiecas tik prasīgi viens pret otru, bet kad pienāk laulības laiks, jūs varat sākt domāt: ” Es apprecējos ne ar to cilvēku, par kuru vienmēr esmu sapņojusi! ” Daži psihologi saka, ka dzīvot kopā pirms kāzām nepavisam nav obligāti, bet nodarboties ar seksu  ir veselīgi un tā pat ir vajadzība..

Mīts Nr.3 Kopā ar laulības iestāšanos var aizmirst par visām izklaidēm

Taisnība. Daudzi cilvēki domā, ka pēc kāzām dzīve kļūs par rutīnu , bet neviens nedomā par to, ka viss atkarīgs tikai no mums! Protams, skaļu ballīšu vietā jūs pastaigāsities pa parku ar bērnu, bet tas taču arī ir prieks, patīkami dzīves brīži.

Mīts Nr. 4 Ja jūs visu laiku strīdaties, tātad nederiet viens otram

Taisnība. Absolūti viss ir ne tā un pat otrādāk, tas ir rādītājs tam, ka jums ir veselīgas attiecības. Lai konflikts tiktu izsmelts, to vajag paziņot un apspriest. Dabiski, nevajadzētu apspriest katru situāciju ar nenomazgātiem traukiem. Tomēr laimīgas un spēcīgas laulības turas uz izlīgšanas un kritikas metodes. Viens britu psihologs saka, ka visām kritiskajām atsauksmēm jābūt kompensētām ar komplimentiem,  1:5 proporcijā . Piemēram, pēc viena “nenormālā “ir jābūt piecām “skaistule”, “mīļā “, “dārgā ” u.t.t. Bet ja proporcija samazinās  1:3, tad ir vērts aizdomāties.

Mīts Nr.5 Bērni nostiprina laulību

Taisnība. Jūs domājat, ka bērna nakts raudāšana un pastāvīga pamperu manīšana padarīs jūsu laulību spēcīgāku? Nevajadzētu uz to cerēt. Diemžēl, līdz ar mazuļa ienākšanu ģimenē, strauji mainās laulāto attiecību dinamika. Daudziem pāriem neizdodies tam tikt pāri visas dzīves garumā. Ja jūsu attiecības ir izjukšanas stadijā, tad neceriet uz to, ka mazulis spēs jūs satuvināt, viņš var arī otrādāk , atgrūst jūs vienu no otra uz visiem laikiem.

Mīts Nr.6 Laulība- tas nav dabiski

Taisnība. Laikam tikai neatkarīgi vīrieši grib, lai tā būtu. Jo viņiem ir iedzimta perspektīva- apaugļot pēc iespējas vairāk mātītes. Bet var teikt, ka sieviete lauž laulības skolu, jo pēc kāzām mēs kļūstam neatkarīgāki, patstāvīgāki un ekonomiskāki.

Mīts Nr.7 Laulības stiprina veselību

Taisnība. Britu zinātnieks publicēja rakstu, kurā teikts, ka vecpuiši vecumā pēc 40 mirst divreiz biežāk, nekā laulāti vīrieši. Krievijas pētījumi norāda uz to pašu.

Zinātnieki saka, ka precēti vīrieši retāk cieš no saaukstēšanās slimībām, galvas sāpēm un muguras sāpēm. Daži Oslo Universitātes darbinieki teikuši, ka ja vīram ir gudra sieva, tad saslimšanas risks ar sirds-As**svadu slimībām samazinās. Kā? Vienkārši tādēļ, ka viņa rūpējās par viņu  un pasargā viņa nervu sistēmu no visiem iespējamajiem stresiem.

 

Raksta 2. daļu lasi ŠEIT!

 

Avots: allwomens.ru

Leave a Comment